Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ), Diyarbakır'da havai elektrik hatlarını, yeraltına alma çalışmalarına ağırlık verdi.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Dicle EDAŞ, kentin Dağkapı ile Seyrantepe mevkileri arasındaki bulunan hatların yeraltına alınması için çalışmalarının ilk etabı tamamlanarak toplam 7 kilometre kablonun montajı tamamlandığını açıkladı.
 
Projenin amacı; kesintisiz elektrik vermek
 
Özelleşme sonrası elektrik dağıtım hizmeti verdiği Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki müşterilerine kesintisiz elektrik enerjisi verme çabasında olduğu belirtilen Dicle EDAŞ açıklamasında, bunun için yatırımlarına aralıksız devam edileceği ifade edildi.
 
Açıklamada, “Dicle EDAŞ'ın yatırım çalışmaları arasında, havai elektrik hatlarının yeraltına alınması önemli bir yer teşkil ediyor. Diyarbakır'ın yanı sıra Dicle EDAŞ, belirlediği takvim çerçevesinde diğer illerde de havai hataları yeraltına almak için çalışmalarını sürdürüyor” denildi.
 
Kaliteli enerji sunmak için çalışmalar süratle devam ediyor
 
Söz konusu güzergâhta beton direkli çift devre enerji nakil hattının yer altına alınması için bir milyon lira harcandığı belirtilen açıklamada, Dicle EDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Bülent Uğur Yaka'da şu açıklamalarda bulundu:
 
‘'Dicle EDAŞ olarak, müşterilerimize kesintisiz ve kaliteli enerji sunabilmek adına yatırımlarımıza süratle devam ediyoruz. Dağkapı ile Seyrantepe arasındaki güzergâhta bulunan elektrik hatlarımızın yeraltına alınması da yatırımlarımızın sadece bir parçasıdır.
 
Çalışmalarımızın birinci etabını oluşturan Elazığ Caddesi'nden Seyrantepe istikametine doğru olan kısmının yeraltına alınma çalışmalarını, toplamda 7 kilometre kablo döşeyip mevcut direkleri sökerek tamamladık. Projenin alternatif besleme imkânlarını oluşturmak amacı ile 2'inci etabına da başlandı. Bu etapta ise yıl içerisinde yeraltına 10 kilometre kablo döşeyeceğiz. 2015 yılı içerisinde şirket hedefleri dahilinde başta kent girişindeki orta refüj aydınlatma sistemleri olmak üzere, kent merkezinin enerji alt yapısını yenilemek için de çalışmalarımızı süratle devam ettirmekteyiz.'' 
Editör: Haber Merkezi