Elektrik hayatımızın vazgeçilmezi. Elektriğin şehir içinde dağıtımı özel dağıtım firmaları tarafından havai hatlar aracılığıyla yapılıyor. Daha önceleri caddelerde ve sokaklarda sıklıkla gördüğümüz elektrik direkleri ve caddeyi bir uçtan bir uca kaplayan elektrik kabloları günümüz koşullarının bir gereği olarak birçok yerde yer altına alınmasına rağmen, Bismil’de bu durum hala mevcut. Dağıtımda kullanılan elektrik direkleri özellikle kaldırımlarda bulunuyor. Zaten park eden araçlar nedeniyle kaldırımda zorlukla yürüyebilen yayalar elektrik direkleri nedeniyle iyice zor durumda kalıyorlar.
Yağmurlu ve rüzgârlı havalarda kabloların kopması nedeniyle vatandaşlar da her an tehlike altındayken, elektrik direkleri ve kablolar estetik olarak da kötü bir görüntü sergiliyor.
 
Bismil halkının bu konudaki görüşleri şu şekilde:
Ahmet Çetin: Elektrik hatlarının yer altına alınmasını istiyoruz. Bugünkü görüntü eski çağlardan kalma. Yağmurlu havalarda tehlike yaratma ihtimali yüksek. Yer altından geçme imkânı varken böyle tehlikeli bir şekilde durmasını istemiyoruz.
Hakan Aslan: Elektrik direklerinin kaldırımın ortasından geçmesi nedeniyle kaldırımdan yürümemiz gerekirken cadde ortasından yürüyoruz. Tehlikeli bir durum. Nizami ölçüler içinde ne gerekiyorsa yapılması lazım. Kaldırımın ortasında direk olur mu, hangi çağda yaşıyoruz.
Abdullah Pulgat: Bu direkler ve teller görüntü kirliliği yaratıyor, yerin altına alınması daha iyi olur. Böylece arızalanma ihtimali de azalır.
Meki Budak: Elektrik tellerinin hala yer üstünde olması görsel olarak kötü ama bundan da önemlisi güvenlik açısından sakıncalı. Çocuklar sokaklarda oynuyorlar. Kaldırılmaları gerekiyor.
 Şimdi soruyoruz; yetkililer yamulmuş, kabloları balkonlara sarkmış, devrilmek üzere olan direkler bir vatandaşımıza zarar verdikten Sonra mı harekete geçeceksiniz? Gelişen ve modernleşen bir ilçe olan Bismil’de bu durumu ilçemize yakıştırıyor musunuz?  Bir tek vatandaşımızın tırnağına zarar gelmeden elektrik direkleriyle ilgili çalışmaları bir an önce başlayarak tamamlanmasını bekliyor.
dscf1218.jpg
Editör: Haber Merkezi