Diyarbakır’da uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik 8 ile 10 Şubat arasında düzenlenen 3 ayrı operasyonda ele geçirilen bir ton uyuşturucu ve 52 bin TL değerinde kaçak cep telefonu il Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilendi.

Uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan baskınlarda, bir ton 149 kilo 909 gram kubar esrar maddesi ile 9 kilo 905 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken 2 kişinin de gözaltı işlemlerinin devam etiği belirtildi.

Ayrıca Yenişehir ilçesinde 10 Şubat'ta Kooperatif Mahallesi Cami Sokak üzerinde bulunan ve cep telefonu ticareti yapan bir iş yerine yönelik operasyonda piyasa değeri 52 bin 716 TL olan 839 adet kaçak cep telefonu ile piyasa değeri 7 bin 375 TL olan 295 adet kaçak cep telefonu bataryası ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli yakalanırken hakkında adli işlemlere başlanıldı.

Ele geçirilen uyuşturucu madde ve kaçak telefonlar Emniyet müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğünde sergilenirken olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi