Gramajda yapılan hilelerin yanı sıra 'kepekli' ve 'çavdar' diye yenilen ekmeklerin bir çoğunun, boya katılarak renginin değiştirildiği iddia edildi.

Yediğimiz ekmeğin gerçekten kepekli olup olmadığını ayırt etmek ise oldukça zor.

"200 BİNİN ÜSTÜNDE KAÇAK EKMEK VAR"

A Haber'in konuğu olan Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Birol Yılmaz, ekmek alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle anlattı:

"Tüketici daha fazla alsın diye, ekmek esmer görünsün diye boya, renklendirici, tatlandırıcı katılıyor. Gönlüm 'böyle birşey yok' demek isterdi ama malesef bugün 200 binin üstünde kaçak ekmek gelmektedir. Ayrıca uygun olmayan poşetlerin içerisine konup bakkallarda bu ekmek satılmaktadır. Altılı-yedili ekmek, şu yörenin ekmeği diyerek vatandaşa cami önlerinde, pazarda, sokakta satılıyor; bunlara dikkat edilmeli. Bugün iyi bir ekmeğin, 1 liranın altında olmaması gerekmektedir. Malesef 50 kuruşa, 60 kuruşa, 70 kuruşa ikili - üçlü satılmaktadır.

Poşetsiz olduğu zaman belediye topladığı için etiketsiz, ambalajsız, yazısız, çöpten geri dönüşümle elde edilmiş ambalajın içerisine konularak satılmaktadır. Malesef bugün bu denetimler yapılmamaktadır"

Vatandaş nasıl ve nelere dikkat etmeli?

"Eğer bir bakkaldan veya süpermarketten alınıyorsa etiketli, ambalajlı ürünler ve markalar tercih etsinler. En yakın fırında tezgaha giderek tezgah fırınlarından bu ekmeği almalarını tavsiye ediyorum.

Altılı-yedili ekmek, şu yörenin ekmeği diyerek vatandaşa cami önlerinde, pazarda, sokakta satılıyor; bunlara dikkat edilmeli"

Kaynak: TheLira.com


 

Editör: Haber Merkezi