Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ''Türkiye'de şu ana kadar hiç çadır ahır yapılmadı. Bu ilk olacak'' dedi.

Van'da 23 Ekimde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından dört gündür bölgede incelemelerini sürdüren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Van merkeze bağlı Alaköy, Mollakasım, Dağönü ve Pirgarip köylerini ziyaret etti.

Bakan Eker, depremzedelerin sorunlarını dinleyerek ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

Sorunların çözümü için ilgililere talimat veren Eker, depremde ahırları yıkılan tüm vatandaşlara, içerisinde yemlik ve suluk bulunan, kışa dayanıklı, çelik iskeletli 140 metrekare büyüklükte hayvan barınma çadırı dağıtılacağını söyledi.

Bakan Eker, bir çadırda 25-30 dolayında büyükbaş, 100 civarında küçükbaş hayvanın kalabileceğini bildirerek, üreticilerin yem kaybının da tespit edilerek zararlarının karşılanacağını ifade etti.

Hayvan barınma çadırlarının pazartesi gününden itibaren dağıtımına başlanacağını söyleyen Eker, ''Bu uygulama ülkemizde örnek model olacak. Türkiye'de şu ana kadar hiç çadır ahır yapılmadı. Bu ilk olacak. Ahırları yıkılıp hayvanları telef olan depremzedelerin kayıpları da telafi edilecek'' diye konuştu.

Köylülerden kendisini hemşehrileri olarak görmelerini isteyen Eker, depremde yaralanan Dağönü köyü muhtarı Şaban Yörük'ü kaldığı çadırda ziyaret etti.

Depremin olduğu günden bugüne kadar devletin tüm imkanlarıyla yanlarında olduğunu söyleyen depremzedeler, bunun kendilerine güç verdiğini ve acılarını hafiflettiğini ifade etti.

Ziyareti sırasında çocuklara da yakın ilgi gösteren Bakan Eker, etrafını saran çocuklarla fotoğraf çektirdi.

 aa

Editör: Haber Merkezi