AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır'ın eğitimde dibe vurduğuna dikkat çekerek, yapılacak atılımlarla buna son vereceklerini söyledi. Özel bir okulu ziyaret eden Beyaz, kentin eğitim sorunlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan milletvekili Beyaz, tek tek tokalaştığı öğrencilerle sohbet etti. İlginç diyalogların yaşandığı sohbetlerde öğrencilere kendi öğrencilik hayatından örnekler veren Beyaz, onlardan eğitimlerine önem vermelerini ve hedeflerini daima yüksek tutmalarını istedi.
 
 '400 KİLOVATLIK NAKİL HATTI ÇEKİLECEK'
 
Okul yönetimi, yol, elektrik ve internet yayınlarıyla ilgili sıkıntılarını anlatarak Beyaz'dan destek istedi. Diyarbakır'ın genelinde alt yapı sıkıntısı olduğunu hatırlatan AK Parti'li Beyaz, elektrik sorununu aşmak için ciddi anlamda hazırlıklar yapıldığını kaydetti. Beyaz, ”Sadece bu çevrede değil kentimizin genelinde alt yapı yetersiz. Yol ve elektrikle ilgili sıkıntılar var. Dün yaptığımız toplantıya DEDAŞ Müdürü ve Mili Eğitim Müdürü de katıldı. Elektrik ve eğitimle ilgili genel bilgileri bize verdiler. Elektrikle ilgili 400 kilovatlık nakil hatları yapılıyor. Bu tamamlandığında elektrik sorunu önemli ölçüde çözülmüş olacak.” dedi.
 
'EĞİTİMDE SIÇRAMA YAPACAK'
 
Diyarbakır'ın eğitimde yaşadığı sorunlara da değinen Beyaz, her yıl Türkiye ortalamasının altında olmalarının kendisini derinden yaraladığını söyledi. AK Parti'nin her alanda olduğu gibi eğitimde de Diyarbakır'a büyük önem verdiğine işaret eden Beyaz,” Burası çok güzel bir okul. Türkiye stantlarına uygun hatta dünya ölçütlerinde bir okul burası.

Diyarbakır eğitimde dibe vurmuş durumdadır. Her yıl açıklanan rakamlar ne kadar geride olduğumuzu gösteriyor. Ama buna son vereceğiz. Çok önemli çalışmalar yapılıyor. Şu anda 1558 derslik gerek ve bunların projesi ile ihalesi bitti 2014'e kadar bunların hepsi hayata geçecektir hayırlısıyla. Bizim amacımız çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek, en iyiyi, en doğruyu öğretmektir. Bu okulda tüm sınıflarda akıllı tahtalar var. Başbakanımızın talimatıyla başlayan bu fatih projesi hakikaten dünyaya örnek bir projedir. Türkiye'de 17 ilde başladı ve bunlardan birisi de Diyarbakır'dır.” diye konuştu.
 
TABLETSİZ OKUL KALMAYACAK

 
Diyarbakır'da akıllı tahtasız okul bırakmayacaklarını anlatan Beyaz, AK Parti iktidarında eğitimde devrim niteliğinde hizmetler yapıldığını da ifade etti. Beyaz, şöyle devam etti :”Fatih Projesi'nde Diyarbakır'da 4 okulumuz pilot okul seçilerek merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gaffar Okan Güzel Sanatlar ve ziya Gökalp Lisesi'nde akıllı tahtalarla eğitim yapılıyor. Fatih Projesi 4 yıl içinde bütün Türkiye'de yaygınlaşmış olacak. Bu noktada bize gelen eleştiri hani çocukları kitaptan uzaklaştırıyorsunuz. Bu öyle bir olay değil işte. O tabletin içinde bütün kitaplar var.

Muhteşem dedim yani keşke biz de böyle okusaydık. Bizim iktidarımız döneminde çocuklara ücretsiz kitap dağıtımı başladı. Bu büyük bir devrimdir. Eskiden paranızla bile kitap alamazdınız. Kitap yoktu yani. Şimdi hem kitaplar ücretsiz hem de tabletli yani akıllı tahta ile eğitim yapacak duruma geldi Diyarbakır'ımız. Milli Eğitim Bakanlığımızın güzel çalışmaları var. Kütüphanecilik dairesi başkanlığı kuruldu.

Çocukları kitap okumaya teşvik ediyoruz. Çünkü bilgi güçtür. Okul ziyaretlerini yapmaya gayret ediyoruz. Gezdikçe sahaya indikçe öğretmenlerle konuştukça öğrencilerle birlikte oldukça mutlu oluyoruz. Onlardan bir şeyler kapıyoruz. Bağlardaki Hürriyet İlköğretim Okulu ile özel okulların durumu çok farklı ama bunların hepsi bizim çocuklarımız. Yeter ki çocuklarımızın eğitimine destek olalım.”
 
 'İLK YILIMIZDA DİYARBAKIR BİRİNCİSİ OLDUK'
 
Milletvekili Mine Lök Beyaz'a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Eflatun Okulları Genel Müdürü Ahmet Aybak ise okulun kuruluşunda çocuklar için her türlü olanağın düşünüldüğünü söyledi.

Editör: Haber Merkezi