İkinci dönemin başlamasıyla alınan kararlar uygulanmaya koyulup Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız(D.Y.K) aktif hale getirilmiştir. 12. sınıf öğrencileri için hafta sonu merkezi ve ulaşımı rahat bir okul Üniversiteye Hazırlık Kurs Merkezi olarak belirlendi. Köylerden gelen öğrenciler ise Belediye desteği ile kurs merkezi olan okulumuza ücretsiz taşınıyor.

     Öğrenciler için seçkin ve uzman bir kadro oluşturuldu. En çok talep edilen öğretmenlerle kadromuzu güçlendirdik. Alanında yetkin rehber öğretmenler eşliğinde güçlü bir rehberlik servisi oluşturduk. Belediye desteği ile öğrencilere test, soru bankası ve kaynak kitaplar ücretsiz dağıtıldı. 15 günde bir ilçe geneli ve Türkiye geneli deneme sınavları yapılacaktır. İlk deneme sınavı ilçede birliği sağlamak adına 14 Mart Perşembe günü tüm resmi ve özel 12. sınıf  öğrencilerine yönelik yapılacaktır. Kursun temel amaçlarından biri de tüm 12. sınıf öğrencilerinin aynı çatı altında ve aynı kalitede eğitim almalarını sağlayarak eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini sağlamaktır.

    Okul idareleri de belirlenen çalışmalara ve kursa öğrencilerin katılımı konusunda gerekli ciddiyeti göstermektedir. Her okul idaresi tarafından kendi velileri ile iletişime geçmek, duyuruların yapılmasını kolaylaştırmak için WhatsApp grupları kurulmuştur. Her lise müdürlüğümüz sınava giren öğrenci ve velisine bizzat ulaşıp YKS tercihleri hakkında bilgi verecek ve mümkün olduğu kadar üniversitelere yerleşmeleri için gereken hassasiyeti gösterecektir. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Tercih Danışma Hizmetleri Rehber Öğretmenler tarafından ilçe merkezinde yapılacak olup tüm öğrenci ve velileri bilgilendirilecektir.

     İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, Üniversiteye Hazırlık Kurs Merkezinin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Güçlü kadro, ekip ruhu ve belediye desteği ile kursumuzun başarıya ulaşması için öğrencilerimizin de yoğun gayretiyle yıl içinde her türlü desteği sağlayarak kursumuzu devam ettireceğiz.” dedi

Editör: Haber Merkezi