Özperk, yeni eğitim kadrosu ile başlanılan 2011-2012 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini geride bıraktıklarını belirterek, "Bu dönem, eğitimi ve eğitimciyi ilgilendiren önemli başlıkları içerisinde barındırmıştır. Bu dönemde, eğitimle ilgili takdir edilmesi gereken bazı önemli başlıklarla birlikte, eğitimin olması gereken gerçek gündeminin dışında, eğitim çalışanlarının hafızasında derin izler bırakan olumsuzluklar da yaşanmıştır" ifadelerini kullandı.

Van'da meydana gelen depremin Vanlı vatandaşlarla birlikte 75 genç öğretmeni aramızdan almış olmasının yüreklerde derin izler bıraktığını vurgulayan Özperk, "Eğitim çalışanlarının depremden kaynaklanan problemlerinin hala çözülememiş olması gündemde önemli bir yer işgal etmektedir" dedi.

Zorunlu Kesintisiz Eğitimin Gündeme Alınması Önemli

Özperk, Öğretmen ve Öğretim Üyelerinin KHK Mağduru haline geldiğini belirterek, "Bağış soruşturmaları yanlış bir adım olmuştur. Yanlış yaklaşımlar ve söylemler öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına hizmet etmiştir. Atama bekleyen öğretmen adaylarının beklentileri yine karşılanmamıştır. Depremin yol açtığı sorunlar giderilememiştir. Özür grubu tayin hakkının yılda bir defa ile sınırlandırılması aile bütünlüğünü tehdit etmektedir" diyerek sorunlara değindi.

Özperk, zorunlu kesintisiz eğitimin gündeme alınmasının önemli olduğunu ve katsayı probleminin çözülmesinin son derece isabetli olduğunu ve '19 Mayıs' kutlamaları ile ilgili düzenlemesinin yerinde bir adım olduğunu kaydetti.

(Veysi Rüzgar - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi