Ak,Ümmetin geleceğinde kadın çok etkilidir. Çünkü o temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Toplumu fertler oluşturur fertleri de kadınlar yetiştirir. Dolayısıyla kadın alçalırsa ümmet açalır kadın yükselirse ümmet yükselir, toplum yükselir.

Dünya Kadınlar Günü ya da Dünya Emekçi Kadınlar Günü her yıl 8 Mart´ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921´de Moskova´da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı´nda gerçekleşti. Türkiye´de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın, ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı. "Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı" programından Türkiye´nin de etkilenmesiyle, 1975 yılında "Türkiye 1975 Kadın Yılı" kongresi yapıldı. 1984´ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.

Bu özel ve anlamlı günde (8 Mart Dünya Kadınlar Günü) Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce şu etkinlikler düzenlendi:

 

 8 Mart günü ilk olarak Bismil Kadın destek merkezinde (SODES) Prof. Dr. Sami ŞENER kadın katılımcılara günün manası, ehemmiyeti ve tarihsel süreci ile ilgili bir seminer verdi.

  Akabinde İlçemiz Selahaddini Eyyubi Proje okulunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında kadınlar günü ve günün önemiyle ilintili Değerler eğitimi konusunda seminer verildi.

  Saat 14.30’da ise tüm okul müdürlerine, aday ve rehber öğretmenlerine yine günün anlam ve önemine haiz Eğitim ve Sosyal Hayatta Değerler Seminerleri verildi.

Kapanış konuşmasını da İlçe Milli Eğitim Müdürümüz yaparak kısaca şunu vurguladı:8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada çeşitli etkinlikler eşliğinde kutlanan ve kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu niteleyen özel bir gündür. Dünya Kadınlar Günü´nde kadınların ne kadar değerli oldukları bir kez daha ortaya koyacak kutlamalar gerçekleştirilir. Tarihi dönemlere bakıldığı zaman, kadınlar gerçek bir birey olmanın; siyasi, sosyal ve ekonomik anlamda eşitliğe kavuşmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermişlerdir. Bu nedenle Dünya Kadınlar Günü de kadınlarının başarı elde ettikleri mücadeleyi simgelemektedir. Kadın annedir, kadın emektir, kadın düzendir, kadın barıştır, kadın huzurdur, kadın yürektir, dünyadır. Kadınlar insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. Bu vesileyle baş tacı olan bütün dünya kadınlarına sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyorum.

Bismil Belediyesinin desteği ile Profesör Doktor Sami Şener’in “Türkiye’de Sosyal Değişme “ve “Sosyal ilim ve Değerler” kitapları katılımcılara hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi