Gercüş ilçesindeki 600 kişilik öğrenci yurdunun temelini atan Maliye Bakanı ve AK Parti Batman Milletvekili Mehmet Şimşek " Hükümetimizin önceliği olan Eğitim ve sağlığa en büyük ödeneği ayırıyoruz" dedi.

 

Dün Sabah Ankara'dan tarifeli uçakla Batmana gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,Gercüş ilçesine giderek burada bulunan YİBO'nun bahçesindeki boş arazide, 600 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katıldı. Beraberinde Vali Ahmet Turhan, AK Parti Batman il Başkanı Murat Güneştekin ile Gercüş'e giden Bakan Şimşek, İlçe Kaymakamı Halit Mengi ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.Öğrencilerin halk oyunlarını izleyen Şimşek daha sonra tören alanına geçti.Tören Konuşma yapan Bakan Şimşek, Eğitimin önemine dikkat çekti.

EN FAZLA ÖDENEK SAĞLIK VE EĞİTİME

Kendilerinden Önceki iktidarların Türkiye bütçesinden an fazla parayı Milli Savunmanın ayırdığı belirten Bakan Şimşek "Bütün siyasiler tarafından,Milli eğitim çok önemli eğitim çok önemli denildi. Ama bunun önemini nasıl ortaya koyarsınız eğitime verdiğiniz bütçe ile ortaya koyarsınız. Milli Eğitim bakanlığı 2002 yılında 7.5 milyar lira yeni para ile 7.5 katrilyon lira bütçesi vardı. Bu sene sadece milli eğitim bakanlığının bütçesi yeni para ile 34 milyarın üzerine çıktı. Bu dönemde enflasyon 1 katın biraz üzerinde artmış halbuki Milli Eğitim bütçesi 4 kat daha fazla bu şekilde artmıştır. Bütün bütçe harcamalarına oran olaraktan çok ciddi bir şekilde artmış. 

Bütçe yüzde 7.6'dan yüzde 10.9'a artmıştır. Bu çok ciddi bir artış hem bütçemiz artıyor ama bütçe içindeki pay, Milli Eğitime çok daha hızlı bir şekilde artıyor. Eskiden ülkemizde bütçeden an fazla parayı Milli Savunma alıyordu. Şimdi en fazla parayı eğitim alıyor,sonra sağlık alıyor,sonra ulaştırma alıyor" dedi. Konuşmaların ardından yurdun temelini atan Bakan Şimşek ilçeye bağlı Yolağzı köyüne giderek taziye ziyaretinde bulundu.Bakan Şimşek burada kendisini görmeye gelen çocuklara oyuncak dağıttı.Batman dönem Bakan Şimşek Aydın Arslan caddesinde bulunan Emekliler Derneğini ziyaret ederek Emeklilerin talep ettiği TOKİ konutlarıyla ilgilemeğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi