Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Mardin'deki okul ve derslik ihtiyacının bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi.

Değer, 2012-2013  eğitim ve öğretim yılının sona ermesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Mardin'in sürekli artan nüfusu ve büyükşehir belediyesi olması dolayısıyla okul ve derslik sıkıntısının giderek arttığını belirtti.

Değer açıklmasında şunlara yer verdi: 

"Yenişehir'deki yeni yerleşim yerlerinde okul ihtiyacı doğmuştur. Mardin'deki okul ve derslik ihtiyacı bir an önce giderilmelidir. Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin gibi büyük ilçelerimizde de Fen Liselerinin açılması, ilimizde eğitimin çıtasını biraz daha yükseltecektir.  Bunun dışında ilimizde resim ve müzik alanında çok yetenekli öğrencilerin olduğu bilinmekle birlikte, bu öğrencilerimizi yönlendireceğimiz bir lise bulunmamaktadır.  Bu sıkıntının giderilmesi noktasında ilimizde Güzel Sanatlar Lisesi yapılması gerekmektedir.. Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen adayı olduğu halde, eğitim kurumlarımızda 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile birlikte öğretmen ihtiyacı resmi verilere göre 128 bin olmuştur. Nitelikli eğitimin, öğretmenden tasarruf yapılarak sağlanamayacağı gerçeğinden hareketle yaz aylarında 100 bin yeni öğretmen ataması yapılmalıdır."

Editör: Haber Merkezi