Özel bir çay bahçesinde gerçekleşen programa, Diyarbakır Eğitim bir sen Başkan vekili Ramazan TEKDEMİR, il yönetimi ve Hüda-par ilçe Başkanı Ali BİLMEZ, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet KIZILKAYA , Bismil İslami Sivil Toplum Kuruluşları  başkanları , İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak , sendika üyeleri ve davetliler katıldı. Geleneksel iftar yemeğinde bir konuşma yapan Bismil Sendika Başkanı Metin Çelebi, 

Kıymetli misafirler Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Sendikamızın geleneksel olarak düzenlemiş olduğu bu iftar programında sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. 
      Bu gün ilçedeki eğitim çalışanlarımızla, birlik ve beraberliği sağlamak, tanışma, kaynaşma ve dayanışma amacıyla bir araya geldik. 
      İnsanlığa hak, hakikat erdem, barış kardeşlik ve kurtuluş umudunu aşılayacak kişiler eğitimcilerdir.
      Bizim sorumluluğumuz sadece üyelerimizle sınırlı değildir. Ufkumuz geniş olup, eğitim davasına gönül veren herkesi kucaklıyoruz. Görev yaptığımız küçük yerlerde büyük işler başarabilmenin anahtarı kurduğumuz birlik ve beraberliktir. 
    Eğitim Bir Sen bu birlik ve beraberliği sağlamasında ve bu denli büyük bir kitleye ulaşmasında kimseyi dışlamayan, ötekileştirmeyen birleştirici düşünceye sahip olmasındandır. 
     Eğitim Bir-Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem kamu çalışanlarının haklarını savunmada hem de Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün korunmasında,  temel hak ve özgürlüklerin daha da genişlemesi yolundaki mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
     Amacımız Türkiye’de önemli bir boşluğu dolduran, gücünü halktan ve haktan alan sendikamızın bayrağını daha ileriye taşımaktır.
     Üye sayısı kadar üye memnuniyetini de hedef alan. Eğitim çalışanlarına; dürüstlük, açıklık, samimiyet gibi ilkeleri özümseyerek; bilimsel ilkelerle yoğrulmuş, bir sendikacılık çalışması yaparak her alanda Bismil’de hizmet sendikacılığına farklı bir boyut kazandırma gayretindeyiz. 

1-119.jpg02-203.jpg03-172.jpg04-104.jpg
    Yaptığımız sendikacılığın anlamını biz sadece ücret sendikacılığı olarak adlandırmıyoruz.  Yaptığımız işin adını değerler sendikacılığı olarak adlandırıyoruz. Değerlerimiz her şeyin önünde gelir” 
          Bu anlamda davete katılan ve aynı sofranın etrafında bir araya geldiğimiz tüm misafirlerimize şükranlarımızı sunuyorum dedi.
Program, duaların okunması sonrası verilen iftar yemeği ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi