Türkiye’nin birçok merkezinde de düzenlenecek olan etkinliklerin önemlilerinden biri Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde akşam, İstanbul’da düzenlenecek olan "Bir Meşale de Sen Yak" mitingi ve teravih namazından sonra Diyarbakır Dağkapı Şeyh Said Meydan’ından Ofis Semtine yapılacak olan yürüyüş yapıldı.

FİLİSTİN'DE 3. İNTİFADA

Mescid-i Aksa, Ramallah, Batı Şeria ve Ramallah ile Kudüs arasındaki Kalandiya bölgesinden on binlerce Filistinlinin  Gazze'ye doğru yürüyüşe geçmesi ile ''Üçüncü İntifada'' başlamış oldu. Yürüyüşlere  engel olmak isteyen Siyonist askerlerinin ateş açması sonucu iki Filistinli şehit oldu, 200'den fazla gösterici yaralandı.

Siyonistlerin yoğun saldırısına boyun eğmeyen Filistinli gençler ‘şehadete’ yürüyerek devrime doğru adım attıklarını söylediler.

Qalandiya denetim noktası ve Şufat'da eş zamanlı başlayan protesto gösterileri bir anda tüm Batı Yaka'da kitlesel direnişe taşındı.

Gazze'de ki direniş hareketleri de eylemleri selamlayarak yarın Kudüs gününde direnişi genişleterek 3. İntifada çağrıları yaptı.

KUDÜS İÇİN DAHA ÖNCE YAPILAN AÇIKLAMALAR

Dünya Kudüs Günü hakkında düşüncelerini belirten Pakistanlı ünlü düşünür, Dr. Perviz Şefi: “Kudüs Günü sadece Filistin ülkesi için değil, aynı zamanda İslam ümmetinin vahdeti için önemlidir” diyerek heyecanını dile getirmişti.

İslam İnkılâbı Lideri İmam Humeyni İslam İnkılâbı zaferinden birkaç saat sonra İsrail elçiliğinin ele geçirilmesine emir verdi. Birkaç saat içerisinde İslam devrimcileri tarafından gasıp Siyonist rejiminin elçiliği 11 Şubat 1979’a ele geçirildi.

“İsrail Elçilik binası Filistin halkına hediye edildi”

İslam devrimcileri tarafından duvarlara pankart asıldı. Pankartın üzerinde şöyle yazıyordu:'' Bu bina İran halkının Filistin halkına hediyesidir'' Devrimciler, gasıp Siyonist İsrail elçiliğinin tabelasını, ''Filistin Elçiliği'' olarak değiştirdiler. İslam İnkılâbı ilk günden beri gasıp Siyonist rejimi ile olan düşmanlığını ve mazlum Filistin halkının yanında olduğunu ilan etti.

Daha sonra İran İslam Cumhuriyeti'nin kurucusu İmam Humeyni, bir süre sonra Ramazan ayının son cumasını Dünya Kudüs Günü ilan etti.

 3.20140726011434.jpg

“Kudüs dünyanın sancağıdır”


“Kudüs’ün kurtarılması demek hem işgalci rejimin hem de kuklaların yıkılışıdır. Kudüs dünyanın sancağıdır. Onu elinde bulunduran dünyaya yön verir, şekil verir. Bu manada bir hâkimiyet alametidir. İslam dünyasının aydınlık günleri Kudüs’ün işgali ile yerini karanlık günlere bırakmıştır. ‘Dünya Kudüs Günü’ tevhit bilincinin İbrahimi bilincin uyandırılması günüdür. Onun için bu gün dünya müşrik ve müstekbirlerinin korkulu rüya gördükleri gündür. Bu günün kutlanması bir bakıma Hz. İbrahim aleyhisselamın doğumunun müjdesidir. İbrahim aleyhisselamın doğacağı ve büyüyeceği kaçınılmazdır.” denildi.

“Dünya barışının tesisi Kudüs’ün yeniden fethiyle mümkündür”
“Kudüs’ün özgürlüğünü savunmadan ne özgürlük ne insan hakları savunuculuğu yapılamaz.. Bugün Kudüs işgal altındadır. Siyonist terör örgütü İsrail’in İşgali altındadır. Bu durum bir reelpolitik olarak tabir edilip geçilemez. Dünya barışının tesisi ancak ve ancak Kudüs’ün Müslümanlara yeniden fethiyle mümkündür. Bugün başta Kürdistan, Suriye ve Irak olmak üzere bölgede yaşanan kaosun sebebi terör örgütü İsrail’in varlığıdır. Çünkü İsrail fitne ve fesattan beslenen bozguncu bir anlayışın ürünüdür.”

Editör: Haber Merkezi