Kanserin sadece bir sağlık sorunu değil, sosyal, psikolojik ve ekonomik yönleri de olan ve hastayı ve hasta yakınlarını etkileyen çok yönlü bir problem olduğunu belirten Eğitim hemşiresi Arzu Kaya yaptığı açıklamada, “Ayrıca kanser küresel bir sorundur. Her yaşta ve özellikle gelişmekte olan ülkelerde görülmektedir. Bu önemli sağlık sorununa kamuoyunun dikkatinin çekilmesi ve toplumun kansere yönelik bilincinin arttırılması amacıyla Nisan ayının ilk haftası Kanser Haftası olarak belirlenmiştir. Bu sayede kanserle savaşa yönelik ilginin ve farkındalığın canlı tutulması amaçlanmaktadır” ifadelerine yer verdi.
 
Kaya, Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, sağlık sorunuyla baş edebilmek için bireylerin kanser konusunda bilinçlendirilmesi,  kanser ve tedavisi hakkında doğru bilgileri edinmelerinin sağlanmasının gerektiğini belirtti.
Kanser kontrolünün en önemli aşamasının kanseri önlenme olduğunun altını çizen Kaya, şunları kaydetti:
 
"Kanser tarama yöntemleri ile kanserin erken evrede tespit edilmesi, kanser oluşumundan sonra kanserin başarılı bir şekilde tedavi edilmesi açısından çok önemlidir. Kanser, günümüzde en önemli sağlık sorunlarından birisidir. En sık ölüm nedenleri arasında birçok gelişmiş ülkede kalp-damar hastalıklarından sonra ikinci sırayı almaktadır.  
Vatandaşlarımıza, kansere neden olan tüm etkenlere karşın, sağlıklı yaşam davranışları geliştirerek, örneğin sağlıklı beslenerek ve spor yaparak kansere karşı korunabileceklerini, rutin taramalar yaptırarak erken teşhisle yaşam kalitelerini ve yaşam sürelerini uzatabileceklerini hatırlatmakta fayda var dedi.
 
Editör: Haber Merkezi