Eşi vefat eden ve sosyal güvenlik kurumlarından maaş almayan dul kadınlara maaş bağlanmasına erkekler tepki gösterdi. Erkeklerin tepki göstermesinin nedeni ise, hayli ilginç. Maaş bağlanan dul kadınların eskiden olduğu gibi evlenmediklerini söyleyen dul erkekler, uygulamadan yakındı...

"KADINLAR EVLENMEK İSTEMİYOR"

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kahyalar beldesi Asarcık Mahallesi'nde ikamet eden 86 yaşındaki Ahmet Demir, hükümetin bir süre önce başlattığı dul kadın aylığı uygulamasından şikayetçi oldu. 64 yıllık eşini 2008 yılında kaybeden Ahmet Demir, 5 yıldır yalnız yaşadığını, 2'si erkek 5 kız çocuğu bulunduğunu ve evlenmek istediğini söyledi. Dul kadınların evlenmek istemediklerinden yakınan Ahmet Demir, şöyle konuştu: "Hükümet dul kadınlara 250 lira aylık veriyor. Geçim sıkıntısı olmayan kadınlar da bu nedenle evlenmek istemiyor. Dul aylığı kaldırılsın çünkü maaşı olan kadınlar evlenmek istemiyor" 50 ila 60 yaşları arasında bir eş aradığını söyleyen Ahmet Demir, şunları söyledi: "Geçim sıkıntım yok. Ben bana hizmet edecek değil, benim ona hizmet edeceğim bir eş arıyorum. Ehliyeti varsa evleneceğim kişiye traktör veya araba alırım. Yeterki kafamız uyuşsun."

"ŞİMDİ HERİFİN KAHRINI MI ÇEKEYİM?"

76 yaşındaki Hasan Özdemir ise dul kadınların aylık aldıktan sonra evlenmek istemediğini söyleyerek, "Aylık alınca kadın evlenmiyor. Burada birkaç kişi var öyle. 'Bana devlet maaş veriyor. Şimdi herifin kahrını mı çekeyim?' diyerek evlenmiyorlar" dedi. 72 yaşındaki Mustafa Kaplan da, önceden geçim sıkıntısında olan dul kadınların evlenmek istediğini belirterek, "Şimdi maaş bağlandığı için kadınlar evlenmiyor. Önceden ihtiyaç üzerine evlenirlerdi. Şimdi o durum kalktı" diye konuştu..

BENİM DE MAAŞIM YOK

63 yaşındaki Derviş Taşkın ise, dul erkeklere de maaş bağlanmasını isteyerek, "Aylığımı alıyorum diyor kadınlar. Bu yaştan sonra ne yapacağım evlenmeyi diyorlar. Onlara veriyorlar da dul erkeklere niye maaş vermiyorlar. Erkeklere de versinler. Benim maaşım yok" diye dert yandı. 70 yaşındaki Mehmet Şimşek ise, kadınların parası olduğu için evlenmek istemediğini söyledi..

Editör: Haber Merkezi