İlçemizde yaz aylarında düğünlerin başlamasıyla birlikte, son zamanlarda yapılan düğünlerde silah kullanımında da önemli bir artış olduğu gözlendi. Vatandaşlar, düğünlerde silahla rastgele havaya ateş açılmasının yasaklanmasını istedi.

Bazı vatandaşların silah kullanırken dikkatsiz davranmaları ise adeta kazalara davetiye çıkarıyor. Düğünlerde silahlarla havaya ateş açılması sonucunda istenmeyen kazalar meydana gelebilmekte ve hatta bu kazalar ölümlerle sonuçlanabilmektedir. Sevinçli günlerin ve düğünlerin mateme dönüşmemesi amacıyla silah atılmaması çağrısında bulunan vatandaşlar, olumsuz kazalara mahal verilmeden düğünlerde silah ve patlayıcı madde atılmasının önüne geçilebilmesi için yetkililerden biran önce önlem almalarını istedi.

JANDARMA VE EMNİYET NEDEN HAREKETE GEÇMİYOR. 

Vatandaşlar Bismil’de açık düğün salonlarda Keleşnikof savaş silahı bile kullanılıyor. Güvenlik güçlerimizin bazı şehirlerde yaptığı gibi Silah magandalarına göz açtırmamaları hem düğün ve hem de salon sahiplerine cezai müeyyide uygulanması istiyoruz. Denildi. 

EMNİYET VE MUHTARLAR HALKI BİLGİLENDİRSİN. 

Düğün evi Yas evi olmasın" 

İlçemizde son zamanlarda yapılan düğünlerde aşırı derecede sıkılan silahlara önlem almak için Emniyet Müdürlüğü ve Mahalle muhtarlarının yapılan düğünlerde silah sıkılmaması konusunda bilgilendirme yapmalarını, silah sıkanların ne gibi bir ceza alabileceklerini, yasak olmasına rağmen düğünde eğlence amaçlı atılan kurşunların bazen suçsuz olan vatandaşların hayatını kararttığını anlatılmasını istiyoruz.

BİR KAÇ KİŞİNİN EĞLENCESİ İÇİN HAYATLARI RİSKE ATMAYALIM.
POLİS İMDAT 112 ARAYALIM.

NOT: 

Ülkemizde farklı acil yardım çağrıları için kullanılan 7 kuruma ait acil çağrı numaralarının (İtfaiye: 110, Jandarma: 156, Polis: 155, Sağlık: 112, Orman: 177, Sahil Güvenlik: 158, AFAD: 122) tek numara (112) altında toplanması amacıyla geliştirilmiştir.

Editör: Haber Merkezi