Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Aysu, pandemiden dolayı düğün yemeği veremeyecek olan çiftlere çağrıda bulunarak bu tür hayırlı işlerin önemli olduğunu söyledi.

Aysu, "Coronavirus'ten dolayı bir pandemi sürecini yaşıyoruz. Pandemi süreci hayatımızda birçok şeyi etkiledi. Bunlardan bir tanesi de evlenmek isteyen kardeşlerimizi etkiledi. Bundan dolayı düğün yapmak isteyen kardeşlerimiz salgından dolayı düğünlerini yapamıyorlar. Düğünlerini

Yetimler Vakfı olarak kendilerine teslim edilen kolileri dağıttıklarını belirten Aysu, şöyle konuştu:

"Bir Müslüman her hâlükârda Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmek için çaba gösteriyor. Bu çabayı gösteren kardeşlerimiz alternatif olarak düğün yemeğini ihtiyaç sahiplerine, muhtaçlara ve yetimlere nasıl verecekleri düşüncesine girdiler. Düğün sahipleri, düğün yemeklerini paketler halinde kolilere koyup Yetimler Vakfı'na verdiler. Yetimler Vakfı olarak biz de paketler halinde teslim edilen düğün yemeklerini yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine veriyoruz." dedi.

"Allah evlenen bu kardeşlerimize saadet nasip etsin"

Yapılan yardım için düğün sahiplerine ömür boyu mutluluklar dileyen Aysu, "Düğünü olan S. ve A. çifti düğün yemeğini vermek istediler ama pandemiden dolayı düğün yemeğini veremedikleri için Yetimler Vakfına müracaat edip kolileri teslim ettiler. Biz de bu kolileri yetimlere dağıttık. Bu durumdan dolayı hem yetimler sevindi hem yetimlerin duasını aldılar hem de Peygamber Efendimizin düğün yemeği sünnetini yerine getirdiler. Allah evlenen bu kardeşlerimize saadet nasip etsin, mutluluklar eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.  

"Düğün yemeklerini yetimlerin evlerine birer sofra yapalım"

Evlenecek olup pandemiden dolayı düğün yemeği veremeyecek olan çiftlere çağrıda bulunan Aysu, "Bundan sonra evlenecek kardeşlerimizin düğün yemeklerini yetimlerin evlerine birer sofra yapalım. Çünkü Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor; 'Düğün yemeklerinin en hayırlısı ihtiyaç sahiplerinin yemeğini yediği düğün yemeğidir.' Biz yetimleri yemeğe çağıramadığımız gibi inşallah düğün yemeklerini fakirlerin evlerine götüreceğiz." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi