Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde, Harita Mühendisliği Lisans Bölümü, Mart 2017 tarihi itibariyle YÖK kararı ile açıldı.  

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin tek Harita Mühendisliği Bölümü 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılında öğrenci alımı yapacak Harita Mühendisliği Bölümüne ilk etapta 40 öğrenci ile Eğitim - Öğretim faaliyetine başlanacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Kavak,  “Doğu ve Güneydoğu’da kırsal nüfus hızla azalmakta olup kent nüfusları da aynı hızla artmaktadır. Mezunlarımız bölgemizin ihtiyacı olan imar ve şehircilik faaliyetlerinde imar uygulamalarında (düzenli ve planlı kentler oluşturmak için), sulama, enerji, madencilik, ulaştırma ve alt yapı gibi herkesi yakından ilgilendiren projelerde çalışacaklardır. Bölgemizde bu tür mühendislik faaliyetleri günümüzde de devam etmekte olup gelecekte de artarak devam edecektir.” Dedi.

Kavak, Dicle Üniversitesinin yetiştireceği yetenekli harita mühendisleri ile bölgenin kalkınma ihtiyacı olan kalkınma hamlesine bir katkı daha yapacağını belirterek, bölge üniversitesi niteliğinde olan Dicle Üniversitesinin bu görevi layıkıyla yerine getireceğini söyledi.

Kavak daha sonra, “Uygulama projelerinin ortasında bulunan Diyarbakır Dicle Üniversitesi bu eğitim için gerek şehir gerekse de üniversite kadroları ve fiziki eğitim mekânları ile son derece elverişlidir. Öğretim ve staj aşamalarında uygulamacı kurumlarla yakın işbirliğine gidilecektir. Mezun edeceğimiz mühendisler başta belediyelerimiz olmak üzere neredeyse tüm kamu kurumlarında ve özel sektörde büyük bir açığı gidereceklerdir.” İfadelerini kullandı. (İLKHA)

Editör: Haber Merkezi