Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) gençlerin sorunlarını online ortamda paylaşıp, yardım görebilecekleri psikolojik destek hattı kuruldu.

DÜ'de "Gençler için Psikolojik Destek Hattı" kurulan hat ile gençler, ruhsal anlamda yaşadıkları her sorunu paylaşabilecek.

Dicle Üniversitesi Çocuk ve Ergen Sağlığı Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şeref Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da genç nüfus oranının oldukça yüksek olduğunu ve günümüzde gençlerin büyük çoğunluğunun da cep telefonu ve interneti yoğun şekilde kullandığını söyledi.

Gençlerin yaşadığı her türlü sorun ve sıkıntılarını rahatlıkla anlatabilecekleri ve uzman cevabı alabilecekleri online bir hizmet sunulduğunu belirten Şimşek, "Sunulması planlanan bu hizmet ile daha fazla sayıda gence psikolojik destek hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Online olarak sunulan hizmetin çeşitli avantajları olacaktır; erişimi kolaydır. Sanal ortam olması nedeniyle yaşadığı sorunları doğal, içten ve samimi olarak aktarabilir, söylemekten çekinilen madde bağımlılığı, cinsel istismar, intihar düşünceleri gibi sorunları paylaşabilir ve ön yargıların aşılması daha kolay olur" dedi.

-"Kişisel bilgiler gizli tutulacak"-

Şimşek, 12-18 yaş aralığındaki tüm öğrencilerin psikolojik destek hattına erişimlerini kolaylaştırmak için ortaokul ve liselerin panolarına asılmak üzere afişler hazırlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Ayrıca bu konuda web sayfaları ile yerel gazetelere ilan verileceğini vurgulayan Şimşek, şunları söyledi:

"Gençler telefon veya e-posta üzerinden şikayetlerini bildirecekler. Sorunun içeriği ve ciddiyetine göre öneriler, destekleyici yaklaşımlar veya uzmana yönlendirme yapılacak. Kişisel bilgiler gizli tutulacak, 3. şahsa aktarılmayacak. Öte yandan intihar olayları bu bölgede oldukça yüksek, peki neden insanlar intihar ediyor- Bir sıkıntısı var ki insanlar, intihar ediyorlar ama en önemli şey de bu insanların acısını paylaşacak kimsenin olmaması. Özellikle çocuk ergen psikiyatri hekim sayısının az olması sebebiyle her gencin psikiyatri hekime ulaşması da kolay değil. Dolayısıyla bu sistemle intihar düşüncesinde olan kişilerin sanal ortamda kendini daha rahat ifade edebileceklerinden, bu destek hattının intihar vakaları üzerinde olumlu etkileri olabileceğini düşünüyoruz."

Şimşek, DÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri ABD tarafından verilecek olan bu hizmete kişilerin, [email protected] ve 0 554 884 52 74 numaralı telefondan ulaşılabileceğini sözlerine ekledi. - DİYARBAKIR

Editör: Haber Merkezi