Diyarbakır DicleÜniversitesi İlahiyat Fakültesi Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu Kulübü tarafından Arakan’da yaşanan vahşeti konu alan resim sergisi açıldı.

Arakan'da yaşanan vahşet ve zulme dikkat çekmek amacıyla ve farkındalık oluşturmak adına, Bilgi ve Erdem Öğrenci Platformu Kulübü tarafından resim sergisi açıldı.

Arakanlı Müslümanların yönelik işlenen vahşeti konu alan resim sergisi öğrenciler tarafından ilgi gördü.

Myanmar hükümetinin ve Budist çetelerinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı soykırım devam ediyor. 2012 yılından bu yana Myanmar ordusu ve Budist çetelerin katliama ve zulmüne maruz kalan Arakanlı Müslümanlardan yaklaşık 100 bini vahşice katledildi, 600 bin Arakanlı da Bangladeş, Hindistan, Tayland ve Malezya'ya sığınmak zorunda kaldı.

Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve sıfırdan bir hayat kurmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar ordusu ve Budist çetelerinin baskısı altında ya ölüme terk ediliyor ya da açlık ve sefaletle yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Saldırılar nedeniyle göçler devam ederken, zalim Budist çeteler tarafından Burma'da Arakanlılardan alınan 2 milyon hektarlık toprak da gasp edildi. Soykırımdan geçirilen binlerce Müslüman; kadın, çocuk, yaşlı demeden yakılarak, linç edilerek, ağaçlara ve evlerinin tavanlarına asılarak katledilmiş, camiler, medreseler, okullar, evler ve ekili araziler de ateşe verilmişti.

Öğrencilerin büyük ilgisini gören Arkan resim sergisinde Müslümanların ve mazlumların çektiği zulüm de dile getirildi.

Fotoğraf sergisinin 30-31 Ekim 2017 günü, 01-02 Kasım 2017 tarihinde ise Arakanlı Müslümanlar için kermes düzenleneceği öğrenildi. 

Editör: Haber Merkezi