Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hasta göçünün önüne geçmek için "Tedaviyi Uzakta Aramayın" sloganıyla bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında Batman, Siirt, Mardin, Şanlıurfa valilikleri ile belediye başkanlıkları ziyaret edildi.

Yapılan ziyaretler ve kampanyalar hakkında açıklamalarda bulunan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, bölgedeki vatandaşların, hastanelerinde gerçekleştirilen ameliyat ve tedavilerden haberinin olmadığını söyledi.

Hasta göçünün önüne geçmek için kampanya başlattıklarını belirten Kadiroğlu, "Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında pek bilgi sahibi değiller ya da hastanelerimiz hakkında kötü bir algı içindeler. Bu nedenle hastane yönetimi olarak hastanemiz hakkında doğru bilgilendirme yapmak, hastaların yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıları ortadan kaldırmak ve ülke ekonomisine ciddi bir yük getiren hasta göçünü önlemek amacıyla 'Tedaviyi Uzaklarda Aramayın' sloganıyla bir kampanya başlattık. Kampanyamız için hastanelerimizde yürütülen ameliyatlar ve tedaviler hakkında detaylı bilgilerin olduğu afişler ve billboardlar hazırladık." dedi.

Sağlık turizminden sorumlu başhekim yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun ise bölgede yaşayan vatandaşları hastanelerinde yürütülen faaliyetler konusunda bilgilendirmek amacıyla bölge illerinin valileri ve belediye başkanlarıyla görüştüklerini, bütün görüşmelerin olumlu geçtiğini, ziyaret ettikleri vali ve belediye başkanlarının ellerinden gelen katkıları sağlayacaklarını ifade ettiklerini söyledi.


 

Editör: Haber Merkezi