Sema Kaplan - Dicle Üniversitesi (DÜ) 2011 yılında yüzde 140'lık yatırım gerçekleştirme oranı ile GAP Bölgesi'ndeki yatırım yapan tüm kurum ve kuruluşlar içinde ilk sırada yer aldı.

Geçen yıl aktarılan 49 milyon liralık bütçenin tamamını fakülte, yüksek okul binaları, teknik donanım, teknolojik yenilik, altyapı, laboratuvar donanımı ve tesislerle değerlendiren DÜ temin edilen ilave 25 milyon lira ek ödenek ile toplamda 74 milyon liralık bütçenin tamamını yatırıma dönüştürdü.

DÜ'nün, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen "GAP Eylem Planı İzleme Değerlendirme Toplantısı"nda GAP bölgesinde yatırım yapan tüm kurum ve kuruluşların başında yer aldığı belirlendi.

DÜ Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak devlet tarafından verilen ödeneği zamanında yatırıma dönüştürme çabalarının sonuç verdiğini, bu kapsamda yüzde 140'lık yatırım gerçekleştirme oranı ile geçen yıl GAP bölgesinde yatırım yapan tüm kurum ve kuruluşların başında yer aldıklarını söyledi.

Tuna, DÜ'nün, bu yıl da yatırım bütçesinde 45 milyon lira ödeneği bulunduğunu ifade ederek, hedeflerinin yıl sonunda mevcut bütçeyi katlayarak yatırıma dönüştürmek ve 2012 yılında tekrar GAP bölgesinin en çok yatırımı gerçekleştiren kurumu seçilmek olduğunu ifade etti.

Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığı'na ilave ödenek için şimdiden müracaatta bulunduklarını kaydeden Tuna, "İlk etapta sürekli eğitim merkezi, spor kompleksi, Bismil Meslek Yüksek Okulu ile acil yardım ve yoğun bakım hastanesi için yaklaşık 29 milyon lira ek ödenek talep ettik. Bunun tahsis edilmesi halinde sürekli eğitim merkezi, Bismil Meslek Yüksek Okulu ve spor kompleksi hizmete hazır hale gelecek. Birçok üniversitenin yatırım bütçesinde geçen yıla göre büyük oranda düşüş olurken üniversitemize geçen yılın bütçesine yakın bir bütçe tahsis edildi. 2010'da bütçemizi yüzde 120, 2011'de de yüzde 140 artırmıştık. Bu yıl da ümidimiz yatırım bütçemizi bu oranlarda artırmak" dedi.

Editör: Haber Merkezi