Kırmızı Liste Dayanışma Platformu, DTSO seçimlerine katılacağını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

BİSMİL NUFÜSA KAYITLI MEHMET KAYA DTSO ADAYI KIRMIZI LİSTEDE 

Toplantıda konuşan Kırmızı Liste Dayanışma Platformu Sözcüsü Mehmet Kaya, 14 Nisan DTSO’nun meclis seçimlerinin yapılacağını, akabinde de yönetim kurulu seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak, seçilen yönetimin 2022 yılına kadar görev başında olacağına işaret etti.

SEÇİME SAYGI VE PROJE TEMELİ GİRME VURGUSU

Seçimlerde birçok grubun yarışacağının altını çizen Kırmızı Liste Dayanışma Platformu Sözcüsü Kaya, seçimlerin Diyarbakır’ın kadim kültürüne uygun yürütüleceğine olan inançlarının tam olduğunu dile getirerek, “Bu nedenle seçime katılan tüm gruplara teşekkür eder ve başarılar dileriz. İnanıyoruz ki yola çıkan tüm gruplar, proje temelinde ve saygı ölçüsünde seçim sürecini yaşadığını takdirde Diyarbakır’ın saygı değer iş dünyası en doğru kararı verecektir.” diye konuştu.

Ticaret ve sanayi odalarının kanunlar kapsamında kurulan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları olduğuna anımsatan Kırmızı Liste Dayanışma Platformu Sözcüsü, yönetimine tabi oldukları kurumun bir kamu kuruluşu nitelliğini taşıdığına vurgu yaparak, “Yine biliyoruz ki kurum DTSO’nun geçmişten gelen temayülleri ve kurumsal bir hafızası da vardır. Aynı zamanda bir sivil toplum yanı ile beraber, sanayici ve tüccarların da üst çatı kuruluşudur.” ifadesini kullandı.

7b0a9963.jpg

‘SEÇİME KIRMIZI LİSTE İLE GİRME KARARI ALDIK’

DTSO’nun geniş bir hareket alanı bulunduğunu, birçok projenin başlatılmasında, yürütülmesinde, kurum ve kuruluşlar arasında çözüm odaklı koordinasyon süreçlerinin başlatılmasında, etkin, sonuç alıcı, hatta kesin kararlar alacak bir kurum yapısı olduğunun üzerinde duran Mehmet Kaya, DTSO seçimlerine girme kararını, “Bu çerçevede, seçimi çok önemsiyoruz. Diyarbakır’ın önümüzdeki 4 yılını planlamak ve kalkınma hamlelerinde etkin görev almak için Kırmızı Liste Dayanışma Platformu olarak seçime girme kararımızı siz değerli basın mensupları aracılığıyla kamuoyunda duyurmak istedik.” sözleriyle açıkladı.  

‘FİKİRLERİMİZLE KAMUOYUNDA YER ALMAK İSTİYORUZ’

Belli bir başkan adayı ile yola çıkmayacaklarını aktaran Kaya, başkanın kim olacağı konusu şuanın konu olamadığını değinerek, “Bizler seçim sürecinde ve sonrasında da seçimin sonuçları ne olursa olsun, projelerimiz, fikirlerimizle kamuoyunda ve seçmen zihninde yer almak istiyoruz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının geçmişini, yapmak istediklerini ve yapamadıklarını biliyoruz. Diyarbakır’ın yereldeki sorunlarını, ulusal düzeydeki sorunlarını, sanayisinin Türkiye içindeki durumunu da biliyoruz. Bu yönde kısa bir zaman içinde kamuoyu ve seçmenle paylaşacağımız ‘Sorunlar ve Çözümler’ ile ilgili raporlarımızı yayınlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kaya, sözlerini, Kırmızı Liste Dayanışma Platformu olarak, Diyarbakır’ı ve değişen ve değişecek olan yeni dünya konjonktürüne hazırlamak için yola çıktıklarını kaydederek noktaladı.

 

 

Editör: Haber Merkezi