Diyarbakır’da Özel Sevgi Tomurcuğu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Türkiye Beyaz Ay Derneği işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle zihinsel engelli ve Down sendromlu çocuk ve gençlerin katıldığı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte sahnede çeşitli yeteneklerini sergileyen Down sendromlu çocuklar ve gençler izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Programa Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuba Koşal, Beyaz Ay Bölge Koordinatörü Mehmet Emin Mülayim, İŞKUR Müdürü İsmail Koç, Sevgi Tomurcuğu Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Hediye Atay, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Diyarbakır il Müdürü İsmail Koç ve vatandaşlar katıldı.

Programda tiyatro gösterisi sunan genç engelliler izleyenlerin dikkatlerini üzerlerine çekerken, Diyarbakır türküsü söyleyen down sendromlu ise izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

Programda konuşan Sevgi Tomurcuğu Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Hediye Atay, “Engellilere bir nebze de olsa bugünün önemini anlamaya yönelik bir etkinlik yapmak istiyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyor ve rahat bir yaşam sürdürmelerini istiyoruz.” dedi.

Engelli vatandaşlara psikolojik destek sunmak, toplumun her kesiminde engellilere uygun ortamlar oluşturmak için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğinin altını çizen Beyaz Ay Bölge Koordinatörü Mehmet Emin Mülayim, “Dünyada ve Türkiye’de engellilerin sorunlarına gündeme getirmek amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler günü gibi günlerde onları hatırlıyoruz. Onları yılın her gününde hatırlamalıyız. Onların sosyalleşmesine katkıda bulunmak, toplum katılmalarını sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“56 işçi çalıştıran işveren engelli de çalıştırmak zorunda”

Etkinlikte engellilerin istihdamı hakkında bilgi veren İŞKUR Müdürü İsmail Koç ise “Kurumumuz hizmetlerinden faydalanabilmek için en az yüzde 40 oranında engelli sağlık kurulu raporu alan engelliler, kayıt ettirilir. İşe yerleştirme noktasında 56 işçisi olan özel sektör iş yerlerinin toplam çalışan sayısının yüzde 3’ü ve kamu kurumlarında ise yüzde 4’ü kadar engelli personel istihdam etmek zorundadır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Özel Sevgi Tomurcuğu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından slâyt gösterimi yapıldı. Slâytta engellilerin toplum içerisindeki yaşamlarına yer verildi.

Editör: Haber Merkezi