Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, dolar bahanesiyle fiyatların arttırılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, döviz artışını bahane ederek ürünlerinde fiyat artırımına giden firmalara tepki gösterdi.

Bunun bir suç olduğunu ve ticaret ahlakına uymadığını belirten Demir, satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın fiyat artıran esnaf, sanayici ve firmaların ABD'ye destek olduklarını söyledi.

Demir, "Aldatıcı ve yanıltıcı ticari uygulama yöntemine başvuranlar (mallarını, ürünlerini yüksek fiyattan satanlar) bu işten hızlı bir şekilde vazgeçmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak kesinlikle yanlış bir durumdur." dedi.

"Esnaf, sanayici ve üretici firmalarımız ahlaktan ve dürüstlükten ödün vermemeli"

Her esnaf ve firmanın ticaret ahlakını unutmaması gerektiğini vurgulayan Demir, "Ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarlarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz ve üretici firmalarımız başta olmak üzere ahlaklı, dürüst ve empati yapan ilkelerinden ödün vermeden hareket etmeleri ve yanlış yapanları uyarmaları, gerekli mercilere bırakılmadan kendilerinin ticaret ahlakını hatırlatmaları gerekir. Bunun aynı zamanda bir vatandaşlık görevi olduğunu da unutmamalıdırlar." ifadelerini kullandı. 

"Amerika'ya yardımcı olduklarını bilmeliler"

Döviz artışını bahane ederek ürünlerinde fiyat artırımına giden firmaların bu yanlıştan dönmesi gerektiğini yineleyen Demir, "Kurdan etkilenmediği halde etkileniyormuş gibi artış yapanlar, doları sebep göstererek fiyat artıran firmalar, yasa önünde bunun suç olduğunu ve ayrıca ülkemize değil de Amerika'ya yardımcı olduklarını bilmeliler. Bu vesile ile bu anlayıştan vazgeçilip sağduyuyla hareket edilmesini temenni ederim." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi