Diyarbakır'da doğrudan gelir destekleme primlerinde büyük yolsuzluk. Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından tarım firmaları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan Buğday Pazarındaki bazı firmaların 4 yıldan bu yana çiftçilerin doğrudan gelir primi almaları için kesilen müstahsilleri beyan etmediği ve bu nedenle 4 milyon civarında haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından tarım firmaları üzerinde yapılan incelemeler sonucunda Diyarbakır-Silvan yolu üzerinde bulunan Buğday Pazarı'ndaki bazı firmaların 4 yıldan bu yana çiftçilerin doğrudan gelir primi almaları için kesilen müstahsilleri beyan etmediği ve bu nedenle 4 milyon civarında haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

Olay,Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı'nın  Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine ortaya çıktı. Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yolsuzluğun boyutunun ortaya çıkması için tüm firmalar üzerinde inceleme başlatırken,doğrudan gelir destekleri ödemeleri ise soruşturma sonuçlanana kadar askıya alındı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet  Ali Kocakaya olayı doğrularken sorunun çiftçilerden kaynaklanmadığını tarım firmalarının yapmış oldukları bir usulsuzlük olduğunu söyledi.

KOÇKAYA :'ÇİFTÇİLERİN SUÇU YOK'

Koçkaya''Vergi Dairesi Başkanlığı konuyu yakından takıp etmekte bizlerde bu konuda kendilerine destek olarak olayın tüm boyutlarıyla ortaya çıkmasını sağlamaya çalışıyoruz.Konu ile ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı'na yazışmalarımızı yaptık muhtamelen bir iki hafta içinde sonuçlanır.Burada kesinlikle çiftçilerimizin ihmali bulunmamaktadır.Firmalar fazladan fatura kesmiş .Konu sadece Diyarbakır'la ilgili değil. Şanlıurfa ve diğer bölge illerinde de olmuş. İnceleme sonucunda cezai işlem uygulayıp konuyu hukuka intikal ettireceğiz.” dedi.

ÇİFTÇİLER :'ÇOK MAĞDUR OLDUK'

Çiftçiler ise firmalara tepki göstererek bundan dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler. Çiftçiler,”Bizim ne suçumuz var?.Şu an ödenmesi gereken doğrudan gelir desteklerini alamıyoruz.” dediler.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı yetkilileri incelemeyi doğrulayarak konunun tüm detaylarıyla incelendiğini bildirdiler. Diyarbakır Ziraat Odası ise çiftçilerin mağdur olduğu bu konuda suskun kalmayı tercih etti

Editör: Haber Merkezi