Enerji tasarrufunun sağlanması için yapılacak küçük yatırımların toplamının Türkiye'nin yeni enerji yatırımları yapmasına gerek bırakmayacağını vurgulayan Yıldız, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz gibi kaynaklara sahip olmamasına rağmen sanayicisine ucuz enerji sağlamayı başaran birkaç ülkeden biri olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:
''Bugün, 27 Avrupa ülkesi arasında doğalgazı OSB'lere en ucuz sağlayan birinci, 22 ülkesi arasında ise elektriği en ucuz sağlayan birkaç ülkeden biriyiz. Bu ister giydirilmiş ister giydirilmemiş fiyatlarla böyle. Toplumda ağız alışkanlığı var, 'doğalgaz pahalı, elektrik pahalı' diye. Gerçek hiçte böyle değil. Biz bunu doğalgazı dövizle alıp lira ile satan bir ülke olarak yapıyoruz.''

Ergün: OSB yönetimi kaçak yapılaşmaya izin vermemeli
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, OSB'lerin Türkiye'nin sanayileşmesindeki önemini, değerini dünyada herkesin takdir ettiğini ve OSB'lerin gerçekten bölge için örnek teşkil ettiğini söyledi.
Bakan Ergün, organize sanayi bölgelerinin mevcut halinde daha iyi, daha dikkatli yönetilmesi gerektiğini belirterek, OSB yönetimlerinin kaçak yapılaşmaya izin vermemesi gerektiğini bildirdi.

Özdebir: OSB'lere lisanslı doğalgaz dağıtım yetkisi verilsin
OSBÜK ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir de Yeni Teşvik Sisteminde, OSB'lerde yapılacak yatırımlara içinde bulundukları bölgenin bir alt sıradaki bölge teşviklerinden yararlanma imkanının tanınmasının kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, ''Doğalgaz fiyatlarında OSB'ler daha cazip hale getirilmeli ki sanayiciler üretim için OSB'leri tercih edebilsin'' dedi.


Editör: Haber Merkezi