Kendi sahasında Yeni Malatyaspor'a 1-0 yenilen Diyarbakırspor kelimenin tam anlamıyla kendini ateşe attı. Bu haftaya kadar Tokatspor ve Çorumspor'a oranla ligde kalmanın en büyük adayı olarak gösterilen Diyarbakırspor'un yenilmesi ve rakiplerin puan almasıyla hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. Teknik Direktör Numanoğlu,”En az 1 puan almalıydık. İşimizi zora soktuk'” dedi.   

YENİLGİ HESAPLARI KARIŞTIRDI

Kalan 7 maçın 3'ünü sahasında Gaziosmanpaşa,K.Torku Şekerspor ve Pendikspor'la yapıp deplasmanda da Tokatspor'un yanı sıra Balıkesirspor,Ofspor ve Bugsaşspor'la karşılaşacak olan Yeşil-Kırmızılı takımı 3.Lig'e düşmemek için işi çok sıkı tutması gerekiyor.
 
'İŞİMİZ ZOR AMA BİTMEDİ'
 
Teknik Direktör Levent Numanoğlu,en az 1 puan almayı hedefledikleri Y.Malatyaspor maçını kaybetmelerinin kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi. Numanoğlu,”İlk 45 dakikada iyi oynayamadık. İkinci yarıda hem bizim hem de Yeni Malatyaspor'un iyi oyunu vardı. Rakibimizin daha fazla pozisyonları oldu,kendi hatamızdan bir gol yedik. Beraberlik için fırsatlar yakaladık ama değerlendiremedik.

En az 1 puan istiyorduk ama olmadı. Önemli bir avantajı yitirdik. İşimiz zorlaştı. Ama pes etmemeliyiz. Oyunculara maçtan sonra destek olmaya çalıştık. Çünkü lig devam ediyor. Bu oyuncu grubu ile sezonu tamamlayacağız. Önümüzdeki 7 maçın en az 3'ünü kazanıp 1 beraberlik alırsak ligde kalırız. Bunun için çalışmamız lazım.” dedi.
 
DİYARBAKIR KABUS OLDU
 
Diyarbakırspor, 44 yıllık tarihinin iç sahadaki en başarısız sezonlarından birini yaşıyor. Bu sezon 1'i Seyrantepe ve 12'si Atatürk Stadı'nda olmak üzere evinde 13 maç yapan Diyarbakırspor, sadece 3 kez sahadan 3 puanla ayrılabildi.

Geriye kalan 10 maçta 2 beraberlik ve 8 yenilgi alan Diyarbakırspor,dile kolay 30 puan kaybetti. Bu puanların 7-8'ini alabilseydi, bitime 7 hafta kala ligden düşme tehlikesi olmayacaktı. Diyarbakır'daki maçlarda 9 gol atan Yeşil-Kırmızılı takım, kalesindeki 18 gole engel olamadı.

Bu başarısız tabloya rağmen ligde topladığı 17 puanın 11'ini de Diyarbakır'daki maçlarda kazandı.

Editör: Haber Merkezi