Lösemi hastası olan Diyarbakırspor'un minik taraftarı Enes'in sesini Yeşil-kırmızılı takımı Süper Lig'e taşıyan son yönetim duydu. Başkan Yakut, para yardımı, forma ve top hediye ederken, piyasada bulunmayan ilaçları da temin etti. Salih Akçadağ da mağdur aileye maddi yardımda bulundu.

Yakalandığı lösemi hastalığı nedeniyle başarılı bir öğrenci olmasına rağmen okuluna ara vermek zorunda kalan 12 yaşındaki Enes Karpuzcu, bir süre önce en büyük isteğinin çok sevdiği Diyarbakırspor forması ve piyasada bulunmayan kanser ilaçlarıydı. Yeşil-Kırmızılı kulübün şu anki yönetimi ve futbolcular şu ana kadar verdikleri sözleri yerine getirmezken, Küçük Enes'in sesini duyan Diyarbakırspor'un son şampiyon yönetimi oldu.

2008-2009 sezonunda takımı Süper Lig'e çıkaran Başkan Dr.Abdurrahman Yakut, dönemin Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ ve Asbaşkanı Sedat Bayhan'la beraber Enes'in yaşadığı İplik Mahallesi'ndeki evi ziyaret etti.

AİLESİNE MADDİ YARDIM YAPTILAR

Yakut,son şampiyonluğun forması olan ve minik taraftara olan duygularını yine kendi el yazısıyla yazdığı formayı Enes'e verdi. Formanın yanı sıra Diyarbakırspor için özel yapılan futbol topunu da armağan eden Yakut,Enes'in ailesine de maddi yardımda bulundu. Salih Akçadağ ise aileye para yardımı yaptı. Yakut ayrıca Enes'in tedavisi için gerekli olan ancak bulunamayan kanser ilaçlarını ziyaret sırasında yaptığı telefon görüşmeleriyle temin ederken,bu ilaçların yanı sıra bir adet krampon getirilerek aileye

teslim edildi.

Yakut ve Akçadağ,"Hayrın gizlisi esastır" diyerek maddi yardımın miktarını açıklamazken,yapılan yardım ve jestler hem Enes'i hem de ailesini çok mutlu etti.

'BEN SADECE DİYARBAKIRSPOR'LUYUM'

Yakut'un ısrarlı sorularına rağmen 3 defa 'sadece Diyarbakırspor'luyum.Başka takım tutmam'

diyerek yaşıtlarına ders veren Enes, en büyük hayalinin sağlığına kavuşarak Diyarbakırspor'un maçlarına gitmek ve okul okumak olduğunu söyledi. Yönetimi bıraktıktan sonra maçlara gitmediğini ifade eden Yakut,"Senin hatırın için moral bulman için seninle beraber açık tribüne gidip maç izleyeceğim. Sana bu sözü veriyorum" dedi. Yakut, ziyaret sırasında neşesi artan Enes'e takılarak,"Bu azim ve inançla eskisinden daha

sağlıklı olursun.Hatta Diyarbakırspor'da top bile oynarsın" diye takıldı.

Enes'e moral ve destek vermeye geldiklerini anlatan Yakut, Diyarbakırspor'un içine düştüğü durumun ise son yönetimlerin eseri olduğunu söyledi.

'BİZDEN ÖNCE YÖNETİM GELMELİYDİ'

Yakut,"Bugün buraya bizden önce başkalarının gelmesi gerekirdi. Diyarbakırspor başkanı ve yöneticisi olmak sorumlu sorumluluk taşımayı da gerektirir. Üzerine vazife olmayan

olaylarda başrolden ayrılmayanlar bu çocuğun sesini 20 gündür duymadı. Haberi okuduktan sonra çok duygulandık. Kendi çocuğumuz gibi düşündük,Enes'i ve ailesine karşı empati kurduk. Buraya tamamen bu duygularla geldik. Ben inanıyorum ki Enes'imiz sağlığına kavuşacak. Onun hasta yatağında bile Diyarbakırspor demesi önemli bir mesajdır.

Bundan herkes ders çıkarılmalıdır. Diyarbakırspor'u bu hale getiren Enes'lerin vicdanında mahkum edilmişlerdir. İnşallah bu kulüp de Enes'lerin duasıyla kurtulacak." dedi.

'TARAFTARIN EN BÜYÜK İLACI D.BAKIRSPOR'DUR'

Enes'i görünce kendi çocukluğunu hatırladığını belirten Eski Futbol Şube Sorumlusu Salih Akçadağ ise "Diyarbakırspor sevgisi yüreklere bu yaşlarda işlenir. Bu şekilde işlendikten sonra bir daha çıkmaz.Büyür ve kıvılcıma dönüşür. Bizler Enes'in yaşındayken Diyarbakırspor'u kalbimize koyduk. Bu yaşa kadar orada kaldı ve ölene dek devam edecek. Bir çocuk hasta yatağında Diyarbakırspor'dan söz ediyorsa bu sevgiyi anlatacak kelime yoktur. Tabi Diyarbakırspor bu sevgiye layık konumda mı?.Malesef değil. Sayın

başkanıma teşekkür ediyorum.O öncülük etti ve ziyarete geldik. Diyarbakırspor taraftarının en büyük tedavisi,ilacı ve hatta reçetesi Diyarbakırspor'dur. Bu yaştaki çocuk hastalığında dahi Diyarbakırspor diyorsa başarılı bir Diyarbakırspor'un yürekteki yaralara ne gibi melhem olacağını varın siz düşünün derim." dedi.

Editör: Haber Merkezi