Vali Kıraç, Diyarbakırspor A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelerinden kulübün yönetim politikası ve sorunları hakkında bilgi aldı.

            Toplantı salonunda kısa bir açıklama yapan Diyarbakır Spor A.Ş. Başkanı İhsan Yapıcı, “Değerli zamanınızı bize ayırdığınız için çok teşekkür ederiz. Bundan sonra takımımızı imkanlar dahilinde tüm maçlarımız olmasa bile maçlarımıza katılmanızı temenni ederiz.  Kulübümüz Türkiye’nin borçsuz ender kulüplerinden biridir. Borcumuzun olmaması  kulübümüz adına sevindirici bir durum.” dedi.

            Valilik toplantı salonunda sporcularla tek tek tanışıp sohbet eden Vali Kıraç, şöyle dedi:

            Gördüğüm kadarıyla burada yeni bir takım yeni bir heyecan var. Her takımın mutlaka yönlendiricisi, flaş isimleri, starları olacaktır ama alt yapıdan yetişen oyuncularımızın da olması lazım. Alt yapıya önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

            Geçen sene iyi bir mücadele vermenize rağmen bir üst lige yükselmeyi kıl payıyla bir sene ertelediniz diyelim. Önemli olan centilmen bir mücadelenin yapılmasıydı.

            Futbol da 3 sonuçta olabilir. Galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet. Ama önemli olan bu üç sonuçta da centilmenliğin, heyecanın ve mücadelenin olması lazım. Zaten futbolun ruhunda da bu var. İnsanlara oraya geldiklerinde güzel duygular yaşatmaktır. Hiç iyi oynamadan galibiyet alsanız bile seyirci bundan tatmin olmaz. Önemli olan takım ruhuyla seyircisiyle, yöneticisiyle, şehriyle bütünleşmiş bir takım olmaktır.

            Başkanınıza son yıllarda göstermiş olduğu performansı, özverisi ve duyarlılığı nedeniyle Diyarbakır halkı adına teşekkür ediyorum.

            Vali Kıraç: “Diyarbakır’ın takımı olarak Diyarbakır halkının sizlere gerekli ilgiyi, desteği vereceğini biliyorum.”

            Diyarbakır’ın takımı olarak Diyarbakır halkının sizlere gerekli ilgiyi, desteği vereceğini biliyorum. İnşallah Diyarbakır’ın arzu ettiği neticeye hep beraber ulaşırız. Başarılar diliyorum. Mümkün olduğu kadar maçlarınızı izlemeye gayret göstereceğim.

            Şimdiki stadyumumuz Diyarbakır’ın ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede bir stadyum değil. İnşallah en kısa zamanda 33 bin kişilik stadyumumuz faaliyete girer.

            Diyarbakır’ı Süper Ligde görmek istiyoruz. Daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle hepinize iyi günler diliyorum.” dedi.

           Diyarbakırspor A.Ş. Yönetim kurulu üyelerince Vali Kıraç’a Diyarbakırspor forması hediye edildi. Ziyaret Valilik önünde toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Kaynak: Diyarbakır valiliği

Editör: Haber Merkezi