Önümüzdeki sezon Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele edecek olan Diyarbakırspor'un hesaplarında geçen yıl Dernekler Dairesi Başkanlığı denetçilerince yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporun savcılığa intikal ettiği belirtildi.
     Kulüpten yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı'nın onayının ardından geçen yıl Dernekler Dairesi Başkanlığı denetçilerince kulübün 1 Ocak 2006-22 Şubat 2011 tarihleri arasındaki hesaplarında inceleme yapılarak konuyla ilgili 2 bin 220 sayfadan oluşan geniş bir rapor hazırlandı.
     Hazırlanan raporun 139 sayfalık ön bilgi dosyasının kulübe tebliğ edildiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:
     ''Görsel ve yazılı basın tarafından defalarca gündeme getirilen müfettiş raporları kulübümüz tarafından ilk günden bu yana hassasiyetle takip edilmektedir. Valimiz sayın Mustafa Toprak'tan alınan bilgiye göre rapor Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilmiştir. Kamuoyunun da bildiği gibi yargıya intikal eden davalarla ilgili basına ve kamuoyuna açıklama yapılması yargı süreci tarafından olumsuz bir gelişmedir. Yargı tarafından herhangi bir sıkıntı olmadığı kulübümüze resmi yazı ile bildirilirse raporla ilgili detayları kulübümüzün resmi internet sitesinden sayfa sayfa yayınlayabiliriz. Diyarbakırspor, sürecin gidişatıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'ndan konuyla alakalı randevu talebinde bulunmuş ama görüşme sağlanamamıştır. Tekrar yapılan girişimler üzerine önümüzdeki hafta konuyla alakalı yönetim kurulumuzdan birkaç kişinin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı ile bir araya gelip bilgi alması beklenmektedir.''
 

Editör: Haber Merkezi