Başkan Kılavuz, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, kulüplerin sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilmesi için kalıcı ekonomik gelire sahip olması gerektiğini belirterek, "Parası çok olan iyi kulüp yöneticisi olmaz. Kulüpleri bu anlayıştan kurtarmak için ekonomik öz kaynaklarının olması lazım. Spor yöneticiliği bölümü mezunlarının kulüpleri yönetmesi lazım. Bu şartları oluşturmak gerekiyor" dedi.

-"Biz hazırız"

Sezon öncesi Diyarbakırspor ile birleşme konusunun gündeme geldiğini, kendilerinin de bu çaba içerisine girdiğini ifade eden Kılavuz, şöyle konuştu:

"O dönem isim tartışması bile başlamıştı. 'Diyarbekirspor olabilir mi-' diye. Biz buna çok sıcakta baktık. Fakat tüzel kişiliği devam eden ve devam etmek isteyen bir yönetime karşı bu ismi almayı etik bulmadık. Bu süreç devam edecektir. Diyarbakırspor bu kentin en önemli simgelerindendir. Ben de Diyarbakırspor taraftarıyım. Bu yol biz şampiyon olacağız. Diyarbakırspor'da ligde kalacaktır. Birleşmeye kulüp olarak çok sıcak bakıyoruz. Ancak Diyarbakırspor üzerindeki hukuk süreç devam ediyor. O sonuçlandığı zaman elbette ki kamuoyu da bunu isterse biz buna hazırız. Takvimsel olarak sezon sonu gerçekçi görünüyor. Bu düşünceye sıcak bakıyoruz, uzağında değiliz."

-"İzin vermeyiz"

Başkan Kılavuz, takımının ligde oynadığı 13 maçtan 12 galibiyet ve bir beraberlik aldığını belirterek, bu başarıyı engellemek isteyen bazı kişilerin İstanbulspor maçında provokatif girişimde bulunacağına dair duyumlar aldıklarını söyledi.

Çok centilmen bir taraftara sahip olduklarını bildiren Kılavuz, "Annemizi, eşimizi, kızımızı ve kadın arkadaşlarımızın maça gelmesini istiyoruz. Maçta küfür istemiyoruz. Bugüne kadar bunu başardık. Bu niyeti olan arkadaşlar maça gelmesin diyoruz. Umarım duyum doğru değildir. Ama biz böyle bir girişime de izin vermeyiz. Bu kulüp halkın takımıdır, böyle bir girişime izin vermeyiz. Tepkimiz de sert olur" diye konuştu.

Yönetici Ahmet Yıldırım da maçlarda skordan ziyade centilmenliğe büyük önem verdiklerini belirterek, "Aldığımız puanlar kadar futbolcularının kırmızı kart görmemesini de dikkate alıyoruz. Oyuncumuzun hatasından dolayı puan kaybetmesine hakkı vardır. Ancak fair-playden uzak davranışta bulunmasına hakkı yoktur. Sportif başarıdan daha çok önemsiyoruz. Diyarbakır taraftarı yakın geçmişteki olumsuz deneyiminden dersler çıkararak, yanlış yapan bireyleri engelleyecektir" dedi.

 A.A

 

Editör: Haber Merkezi