2010 yılında Diyarbakır’a getirilen ancak takımla idmana bile çıkmadan gönderilen Euloge Ahodikpe ile yapılan protokolün Diyarbakırspor’a bedeli ağır oldu.

Diyarbakırspor’un Süper Lig’de mücadele ettiği 2009-2010 sezonu devre arasında dönemin teknik direktörü Ziya Doğan tarafından transfer edilmesi istenen Togo asıllı Fransa vatandaşı  Euloge Ahodikpe,Diyarbakır’a getirildi. Ara transfer döneminin sona ermesine sayılı saatler kala Rusya liginde forma giyen Makedon Goran Stankovski ile anlaşılarak Ahodikpe’den vazgeçildi. Takımla idmana ve maça çıkmayan futbolcu ile resmi sözleşme yapılmadı ancak özel protokol yapıldı.
 
 
 Futbolcunun avukatı ve menajeri gizli kalması gereken protokolün kopyasını kulüp yöneticilerinden  TFF’ye başvurdu. TFF,konu hakkında Diyarbakırspor’dan bilgi ve savunma istedi. Ne hikmetse bu taleplere cevap verilmedi.
 
  ÖDEME YAPILMAZSA KÜME DÜŞÜRÜLECEK
 
TFF aracılığıyla kulübe gönderilen yazıda kulübün 60 bin Avro ödemeye mahkum edildiği bildirildi. Önceki gün aynı sezonda aynı yönetimin ihmali olarak Goran Stankovski isimli futbolcuya olan borçtan dolayı 6  silinme ve yüklü miktarda para cezası verildiğine ilişkin FİFA kararının ulaştığı Diyarbakırspor,Ahodikpe için kararlaştırılan parayı 45 gün içinde ödemediği takdirde -6 puanla başlayacağı Bölgesel Amatör Ligi’nden Süper Amatör Ligi’ne düşürülerek daha ağır cezalara çarptırılacak.
 
88858.jpg
Söz
Editör: Haber Merkezi