Kulüp Yönetimi, ilk iş olarak kulübün mali yapısını internet üzerinden kamuoyuna açıklamasının ardından, başka yeni uygulamaları taraftarına açmaya hazırlanıyor.

Yıllardır bir tek dikili ağacı olamayan Güneydoğu'nun en köklü kulübü, çağın gereğine uygun adımlar ve projeler geliştirmeye hazırlanıyor.

- RESMİ SİTE ÜZERİNDEN ONLİNE SATIŞ

Diyarbakırspor ürünlerinin dünyaya pazarlamaya hazırlanan yönetim, bu iş için resmi site üzerinden online satış uygulamasını çok yakında hizmete koyacak. Bu şekilde kulübün, lisanslı forma, şort, bayrak, atkı, kravat, şapka, gömlek gibi değişik ürünlerin pazarlanacağı öğrenildi.

- DİYARCELL ÇOK YAKINDA

Diyarbakırspor ayrıca, Turkcell ile anlaşarak, yurt içindeki taraftarlarının kullanacağı hatlarını Diyarcell'e taşıyarak veya yeni alınacak Turkcell hatları ile kulübe ciddi bir gelir getirmeyi amaçlıyor. Üstelik bu hattı kullancaklara çok ayrıcalıklı bir takım uygulamların hayata geçirelecek.

- DİYAR SMS

Diyarbakırspor Yönetiminin en çok bel bağladığı SMS sistemyle, dünyadaki tüm Yeşil-Kırmızılı renklere gönül vermişlere sadece bir SMS ile kulübe destek olabilecekleri bir uygulama getiriliyor. Bunun için alt yapı ve antlaşmaların gerçekleştirildiği öğrenildi.

- DİYARKART VAKIF KREDİ KARTI

Diyarbaırspor Yönetimi bir diğer gelir getirici kaynak olarak, daha önceki yönetimlerin hayata geçirdiği fakat uygulamayda bir türlü başarılı olamadığı kredi kart uygulamasını taraftarına anlatarak bu yolla kulübe çok önemli bir gelir sağlamış olacak. Bu uygulamada, taraftar her herhangi ek bir ücret ödemeden diğer büyük kulüplerde olduğu gibi sadece kredi kartı alırken Vakıfbank'a Diyarbakırspor taraftarı olduğunu ve bu kredi kartını istiyorum demesi yeterli olacak. Kulüp yönetimi bu konuyla ilgili daha sonra bazı seminer ve tanıtım organizasyonları ile taraftarından bu yönde destek isteyecek.

- TV VE REKLAM GELİRLERİ

Diyarbakırspor bir başka gelir getirici unsur olarak, dünyada en çok taraftarı olan 4 kulüpten biri olmanın veridği avantaj ile, kendi evinde oynadığı maçları pazarlayacak. Bunun ilk örneği olarak, geçtiğimiz hafta kendi evinde oynadığı Şanlıurfaspor maçıyla başladığı öğrenildi. BU sezon evindeki maçların yayın hakkını Dünya TV'ye pazarlayan yönetim ayrıca bazı reklam gelirleri ile pazardaki yerini almaya hazırlanıyor.

- DİYARBAKIRSPOR KOLEJLERİ

- Diyarbakırspor Yönetiminin ayrıca düşündüğü bir başka konu, kolej tipinde kaliteli eğitim kurumları ile kulübe çok önemli gelirler oluşturma proje kapsamında. Bu yolla hem Güneydoğu'daki çocuklara iyi bir eiğitim ve gelecek, hem de gelecek vaadeden bazı yoksul çocuklara sahip çıkılarak yüzde yüz eiğitim bursu sağlanarak hem eğitim verilecek, hemde kendine sporcu yetiştiriş olacak.

Diyarinsesi.org / Özel Haber (CG)

Editör: Haber Merkezi