Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Raif Türk, Van ve Ecriş'teki depremzedeler için 120 prefabrike konut yapmayı amaçladıklarını söyledi. Türk, "Diyarbakır Köyü" projesi çerçevesinde, 120 adet prefabrik konut yapılarak bir mahalle inşa edilecektir. Uygulanmakta olan yemek dağıtımı ile birlikte, verilecek desteğin toplam maliyetinin yaklaşık 1 milyon 200 bin liraya ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu tutarın Diyarbakır iş camiası tarafından karşılanması öngörülmektedir." dedi.

DİSİAD Başkanı Türk, yaptığı açıklamada, depremden sonra ortaya çıkan kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi için Diyarbakırlı işadamları olarak sosyal sorumluluk gereği harekete geçtiklerini kaydetti. Depremin 4'üncü gününden sonra Van merkezde günde 500 kişiye üç öğün sıcak yemek dağıtımına başladıklarını anlatan Türk, "Yemek dağıtımı ihtiyaç sürdükçe devam edecektir. Barın ciddi bir sorun olarak duruyor. Bu nedenle, konut sorunu için acil çözüm araştırılmış, sonuçta tüm meslek örgütleri ve STK'ların ortak girişimiyle en kısa sürede prefabrik konutların yapımı kararlaştırılmıştır." diye konuştu.

Türk, ikinci aşamada da 100 prefabrik konutun daha yapılması ve en kısa zamanda depremzedelere tahsis edilmesinin düşünüldüğünü belirterek, "Çalışmalarımızın başarıya ulaşması için üyelerimizi ve tüm halkımızı projeye destek olamaya davet ediyoruz." dedi

Editör: Haber Merkezi