Kur'an Nesli Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen “Gözümün Nuru Namaz” etkinliğe, 6-11 yaş aralığında yüzlerce çocuk katıldı.  

Çocuklara 15 günlük namaz eğitimlerinin ardından, platform yetkilileri tarafından namaz sertifikaları ve hediyeleri verildi.

Öğle namazını cemaatle kılan çocuklar, etkinlik çerçevesinde namazın önemi ve ne anlam ifade ettiğini uygulamalı bir şekilde gösterdi. Çevredeki halkın da büyük beğenisini toplayan çocuklar, öğle namazını cemaatle kıldıktan sonra eğitim sertifikalarını ve hediyelerini aldılar.

“Namaz müminin miracıdır”

Ulu Cami'de namaz kılan ve Esma-ül Hüsna okuyan öğrencilerin özel olarak yaptırdıkları dövizler dikkat çekti. Çocukların açtıkları dövizlerde, “Namaz kılıyorum, çünkü ben Allah'ı seviyorum”, “Her çocuk İslam fıtratı üzere doğar”, “Namaz cennetin anahtarıdır”, “Baba bana namazı öğret”, “Namaz göz aydınlığım”, “Namaz müminin miracıdır”, “En faziletli amel, vaktinde kılınan namazdır”, “Gözümün nuru namaz”, “Namaz dinin direğidir”, “Haydi namaza, haydi kurtuluşa”, “Namaz insanı kötülükten korur” gibi ifadeler yer aldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Ulu Cami İmam Hatibi Osman Yağmur, namazın önemine değinerek, özellikle sıkıntılı anlarda sığınılan merciin Allah olduğunu söyledi.

“Çocuklarınız 7 yaşına bastığında onlara namazı emrediniz”

Yağmur, “Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor, ‘Çocuklarınız 7 yaşına bastığında onlara namazı emrediniz.' Peygamber efendimiz çocuklar için namaz kadar üzerinde durduğu başka bir ibadet olmamıştır. Neden? Çünkü namaz müminleri kötülüklerden alıkoyar. Namaz Müslümanı hileden, hurdadan, aldatmadan alıkoyar. Bir çocuk küçük yaşta namaza başladı mı büyüdüğünde de Allah'ı tanır. Onun için şu manzaraya bakıp hayret etmemek mümkün değil.” dedi.

Bir memleketin en önemli sermayesinin namaz olduğunu belirten Yağmur, “Siz bir memlekette binlerce uçak üretseniz, binlerce tank üretseniz, binlerce top üretseniz, binlerce füze üretseniz sizin gibi bir tane imanlı genç yetiştirmek kadar önemli değildir. Bugün yerli ve yabancı münafık ve kâfirler şu manzarayı görseler, inanın ki çatlayacaklar belki patlayacaklar belki de yok olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Her bir öğrencinin geleceğin sahabeleri olduğunu belirten Yağmur, camiye gelen çocukların Diyarbakır için en büyük şeref olduğunu söyledi.

 “Şu manzara Diyarbakır için memleketimiz için en büyük şeref tablosudur.” diyen Yağmur, konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Şu gençlerin şu çocukların Ulu Cami'ye namaz sevdasıyla gelip burada namaz kılmaları, şu memlekete, şu Diyarbakır'a en büyük hizmet, en büyük değer, en büyük mirastır. Allah hepinizden razı olsun. Allah her zaman 7 yaşından 70 yaşına kadar bu vaziyet üzere halinizi devam ettirmeyi nasip eylesin.”

Etkinlik yapılan duanın ardından sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi