Van'da meydana gelen depremin ardından Diyarbakır'da adeta seferberlik ilan edildi. Belediyeler, STK'lar ve vatandaşlardan sonra siyasi partiler de depremzedeler için yardım kampanyası başlattı.

AK Parti Diyarbakır Bağlar İlçe Başkanlığı, Van ve Erciş'te mağdur olan depremzedelerin yaralarını sarmak için partililere ve vatandaşlara yardım çağrısı yaptı.

AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, depremden dolayı tüm ülkenin tek yürek olup yas içine girdiklerini belirterek, cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinin yaşandığı Van ve Erciş'te yüzlerce ölü, binlerce yaralı ve kurtarılmayı bekleyen yüzlerce insanın yaşadıklarının yürekleri dağladığını söyledi. Sıradan sokaktaki insanlar, büyük küçük işletmeler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları, belediyeler, hükümet, kısacası 70 milyon insanın ayakta ve depremzedeler için bir şeyler yapmanın gayreti içinde olduğunu belirten Kara, Diyarbakır kalbinin Van için attığını söyledi. Kara, iki battaniyesi olanın, birini bölgeye yolladığını, çocukların harçlıklarını bölgedeki kardeşleriyle paylaştığını ve herkesin yüreğini ikiye bölüp yarısını Van'a, Erciş'e gönderdiğini kaydetti. Hiçbir şey yapamayanların ellerini açıp bu afetin bir an evvel bitmesi, yaralıların şifa bulması, ölümlerin artmaması için dua ettiğini belirten Kara, "Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı bütün bakanlarını yanına alarak 2-3 saat sonra bölgeye gidiyor, organizasyonları bizzat takip ediyor ve olayları yerinde inceliyor, top yekun kurtarma çalışmalarına devletin bütün imkanlarını seferber ediyor. Yetmiyor bakanlarına deprem bölgesinde kalma talimatı vererek büyük bir devlet adamlığı yanında insani duyguları çok yüksek bir insan portresi ortaya koyuyor. Kürt coğrafyasında bir Kürt

daha ölmesin, bir Kürt daha geceyi soğukta sokakta geçirmesin, bir Kürt daha açıkta sahipsiz kalmasın diye bütün ülkeyi kuşatan bir yardım seferberliği başlatıyor. Ülkenin batı yakasında yaşayan fakir-zengin tüm insanlar depremi adeta kendileri yaşamışçasına Kürt kardeşlerine yardım elini uzatıp 'biz kardeşiz ve sonsuza kadar da kardeş kalacağız' mesajı veriyor" dedi.

BİZİ BÖLMEYE ÇALIŞANLARA İNAT 70 MİLYON TEK YUMRUK OLDU
Depremin şiddetinin çok büyük olduğunu ve ölümlerin, sıkıntıların yaşanmasının normal olduğunu belirten Kara, yaşanan bu acı üzerinden bölücülük yapanlara da sert tepki gösterdi. Kara, "Ebetteki depremin şiddeti çok büyük ve ölümler olacak, insanlarımız sıkıntı yaşayacaktır. Ancak bizi bölmeye çalışan, aramıza nifak sokmaya çalışan, Kürt-Türk kardeşliğini zedelemeye çalışan bütün hainlere, bölücülere inat 70 milyon insanımızın tek yumruk olması, sadece malını değil yüreğini de ortaya koyması, Kürt kardeşini sahiplenmesi bütün acıları en kısa zamanda dindirecek, yaraları ilaçtan daha hızlı saracaktır. En büyük yardım bu kardeşlik ruhudur, bu yardımlaşma ruhudur, kenetlenme ruhudur, kötü günde sahiplenme ruhudur. Bu vesileyle gerek maddi, gerekse manevi olarak her şeyini ortaya koyan, yardım için seferber olan, bütün kardeşlerime bir Kürt olarak sonsuz teşekkürler ediyorum. Deprem üzerinden bile aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan kötü niyetlilere inat bin yıldır bir arada, kardeşçe yaşayan Kürtler ve Türkler daha nice bin yıllar bir arada kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşayacaklar, birbirlerinin sevinçlerine ortak oldukları gibi birbirlerinin acılarını da ortak olacaklardır" şeklinde konuştu.

KARDEŞLİĞİMİZİ HİÇ KİMSE BOZMAYA MUVAFFAK OLAMAYACAKTIR
Depremin bahane edilerek ülkede kaos oluşturmaya çalışanlara fırsat verilmeyeceğini belirten Kara, açıklamalarını şöyle sürdürdü:"Bu kardeşliği hiç kimse bozmaya muvaffak olamayacaktır. Bir kez daha bütün yüreğimle milletimize teşekkür ediyorum. Bizler de bugün bir siyasi partinin mensubu olarak değil, yüreğinde insan sevgisi taşıyan, merhamet ve şefkat duygusuyla yoğrulan bireyler olarak bir araya gelip depremzede kardeşlerimize bir nebze olsun merhem olmak için, yıkılan duvarlarına bir tuğla olmak için bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Gelin hep birlikte; evi başına yıkılmış ve çaresiz kalmış insanlarımıza duyarsız kalmayalım, Van ve Erciş'e sahip çıkalım.

Enkaz altındakilere belki faydamız olmaz ama en azından enkaz üstündeki insanlarımıza yardım elimizi uzatarak insanlığımızı kurtaralım. Unutmayalım ki bir battaniye, bir soba, insanımızı donmaktan, bir damla su ve mama bebeklerimizi ölmekten kurtarabilir. Bir mesaj at, bir hayat kurtar, insanlarımız da, insanlığımız da ölmesin diyoruz. Bu nedenle duruma göre bir hafta boyunca devam edecek olan yardım kampanyamız nakdi yardım dışında sosyal işler başkanlığımız eliyle yürütülecek ve toplanan ayni yardımlar tasnif edilerek bölgeye bizzat götürülecektir

Editör: Haber Merkezi