Baydemir, Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ile birlikte Üçkuyu bölgesindeki Toplukonutlar ve Araştırma Hastanesi ulaşımının daha çabuk ve güvenli bir şekilde sağlanması için başlatılan imar yolunu inceledi. Yaklaşık beş buçuk kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olan yolun çalışmalarını denetleyen Baydemir Fen İşleri Daire Başkanı Bülent Uçan'dan bilgi aldı.

Baydemir bu yolla birlikte ulaşımın şehirlerarası yol üzerinden değil de kentin içinden geçen ve imar yolu üzerinden daha güvenilir bir şekilde sağlanacağını belirterek, bölgede bulunan yapılaşma faaliyetlerine bir aks oluşturma amacıyla bu imar yolunun yapımına karar verdiklerini anımsattı. Diyarbakır'ın en uzun bulvarını bitirmek üzere olduklarını ifade eden Baydemir “Aslında Dağkapı Meydanı'ndan Elazığ Caddesi oradan Urfa yoluna, Diclekent Bulvarı ve Araştırma Hastanesi'ne kadar yaklaşık 18 kilometrelik bir ulaşım projesini hayata geçiriyoruz. Tek başına Diclekent Bulvarımızın nihai bitim noktası olan Araştırma Hastanesi'ne kadar olan 9 kilometrelik bulvarı tamamen bitirmiş olacağız” dedi.

İki-üç haftalık zaman dilimi içerisinde artık araçla Diclekent Bulvarı'ndan Araştırma Hastanesi'ne rahatlıkla ulaşabileceğini bildiren Baydemir, çalışmanın bütün aksesuarlarıyla 2012 yılının Ağustos ayında tamamen bitmiş olacağını söyledi. Diyarınsesi

Editör: Haber Merkezi