Ramazan Ayı'nın son Cuma'sı olarak kabul edilen "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle Özgür Kudüs Platformu Diyarbakır'da kitlesel basın açıklaması düzenledi. Diyarbakır tarihi Ulu Cami önünde Cuma namazı çıkışı düzenlenen açıklamaya aşırı sıcaklığa rağmen yüzlerce kişi katıldı. Açıklamayı platform adına Mavi Marmara Gemisi Gazisi Mehmet Ali Zeybek okudu.

Bugünün ümmetin kardeşlik günü olduğunu söyleyen Zeybek, "Tüm Kudüs dostlarına, sevdalılarına selam olsun. Bugün İslam ümmetinin diriliş günü olan Dünya Kudüs Günü. Ümmetin vahdet ve kardeşlik günü. Siyonist işgale karşı direnişle ahit tazeleme günü. Dünya Kudüs Günü; Müslümanların hep bir ağızdan Siyonist İsrail'in varlığına olan öfkesini en gür sesle haykırdıkları gündür. Kudüs ki, Semavi kitapların indirildiği peygamberler şehridir. Kudüs ki, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı bağrında taşıyan mübarek şehirdir. Ve yine Kudüs ki, Peygamber Efendimizin İsra mucizesine şahitlik etmiş mukaddes beldedir." dedi.

Şeytani Güçlere Karşı Rahmani Bir Üs Kudüs…
Kudüs'ün taşıdığı değer ve kutsiyetle şeytani güçlere karşı Rahmani bir üs olduğunu kaydeden Zeybek, "Kudüs, tarih boyunca Müslümanlar için vahdet, güç ve kuvvetin sembolü olmuştur. Müslümanlar, bu topraklara sahip oldukları zaman, yeryüzünde izzet ve şereflerini yeniden kazanmışlar, Allah'ın dinini yeryüzünde yayarak fitneyi ortadan kaldırmışlardır." ifadelerini kullandı.

Mazlum ve Mustazaf Halklar Hunharca Katledilmektedir
Bir buçuk milyar nüfusu olan İslam ümmetine rağmen Kudüs'ün Siyonistlerin necis ayakları altında inlemekte olduğunu belirten Zeybek açıklamasını şöyle sürdürdü; "Filistin'de, Arakan'da, Suriye'de, Afganistan'da, Irak'ta, Çeçenistan'da, Doğu Türkistan'da, Patani'de, Keşmir'de ve dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mustazaf halklar hunharca katledilmektedir. Kendi coğrafyamızda da bölgemizin mazlum ve mustazaf Kürd halkı iki ateş arasında bırakılmaktadır. Dünyanın dört bir tarafındaki İslam coğrafyalarının zulüm altında bulunmasında, İslam ümmetinin vahdet, güç ve kuvvetinin sembolü olan Kudüs'ün siyonist terör çetesi İsrail'in işgali altında olmasının önemli bir etkisi vardır.

Bugün bizler de burada toplanarak, dünyanın dört bir tarafında Kudüs için tek yürek olmuş dünya Müslümanlarının seslerine, kendi sesimizi de dahil ederek siyonist Yahudilere Kudüs'ümüzü unutmadığımızı ve asla unutmayacağımızın mesajını gönderiyoruz. Yine bugün bizler, Kudüs muhafızları olan Filistinli kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını, her daim kalplerimizin onlarla beraber attığını ve Kudüs özgürleşinceye kadar kendileriyle beraber atmaya devam edeceğini bildirmek için burada bulunmaktayız.

Ey Kudüs! Seni Unutmadık ve Asla Unutmayacağız!
"Ey Kudüs! Bizler Selahaddin'in torunları olarak birer Musavi, birer Şikaki, birer Cemal Mansur olup seni Yahudi çizmeleri altından Allah'ın izniyle kurtaracağız." diyen Mehmet Ali Zeybek, "Ve bizler buradan Kudüs'ümüze sesleniyoruz; Ey Kudüs! Seni unutmadık ve asla unutmayacağız. Hiçbir güç, hiçbir işgal bizi senden vazgeçiremez. Ey Kudüs! İzzeddin Kassamlarını, Ahmed Yasinlerini, Fethi Şikakilerini, Yahya Ayyaşlarını, Rantisilerini, Mavi Marmara Şehidlerini ve daha nice Allah için aziz canlarını feda eden kahraman evlatlarını unutmayacağız. Ey Kudüs! Selam olsun sana, selam olsun Şehidlerine, selam olsun yetim ve öksüzlerine, selam olsun Şehid anne ve babalarına, selam olsun Mücahid ve Mücahidelerine." şeklinde konuştu.

Açıklama Mehmet Duyu'nun yaptığı dua ile sona erdi. (Emrullah Araz / Salih Torak - İLKHA)

Editör: Haber Merkezi