Suriye rejimi ve Rusya'nın İdlib kentine yönelik yaptığı bombardıman nedeniyle Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere göç eden ve çok zor şartlarda hayata tutunmaya çalışan İdliblilerin yaşadığı insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “'Zorda Kalana Kardeş Ol” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında gıda malzemeleri başta olmak üzere halı, ayakkabı, bot ve mont gibi insani yardım toplandı. Hacı Sıddık Cami Derneği'nde toplanan yardımlar bir TIR'a yüklendi.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Müftü Vekili Nihat Koç, müminler olarak, yeryüzünün her tarafında olan mazlumlara ulaşma çabası içerisinde yardım kampanyalarını tertip ettiklerini belirtti.

Koç, "Burada Hacı Sıddık Cami Derneğinin yapmış olduğu bir kampanyayla toplanmış bulunuyoruz. Anadolu'da yaşayan kadim medeniyetimizin bize öğrettiği kadarıyla iyilik ve takvayla yaşayan müminler olarak, yeryüzünün her tarafında olan mazlumlara ve mağdurlara ulaşma çabası içerisinde yardım kampanyalarını tertip ediyoruz. Diyarbakır'dan Suriye'nin İdlib kentindeki kardeşlerimize elimizden geldiği kadarıyla yardım etmenin gayreti içersin de TIR'ımızı inşallah göndereceğiz. Yardımların toplanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.

İdlib'de insanlık dramının yaşandığını hatırlatan Hacı Sıddık Cami İmam Hatibi Mehmet Ali Aysu, çadırların içerisinde kadınların, çocukların  yaşadığını söyleyerek şunları söyledi:

Cami cemaati olarak İdliblilerin yaşadığı zorlukları görünce gözümüzü kapatamazdık ve cami cemaati olarak İdlib'de yardım TIR'ı göndermeye karar verdik. Yardım TIR'ımızı kısa bir süre içerisinde hazırladık. Yardım TIR'ımızda 10 bin adet giyim malzemesi, 5 bin adet ayakkabı, 8 ton gıda malzemesi 500'e yakın battaniye ve 150 civarında halıyı TIR'ımıza yükledik. Allah yardımların toplanmasında emeği geçen herkesten razı olsun.
Yardım TIR'ı Hacı Sıddık Cami Derneği önünde düzenlenen törenin ardından dualarla İdlib'e doğru yola çıktı.

 

Editör: Haber Merkezi