Yemen'de yaşanan dram karşısında harekete geçen sivil toplum örgütleri, yardım seferberliği başlatarak topladıkları nakdi yardımları yetkili kuruluşlar aracılığıyla Yemen'e göndermeye devam ediyorlar.

Diyarbakır'da bir araya gelen STK'lar, düzenledikleri kermeslerden elde ettikleri tüm gelirleri Yemen'e göndermek üzere İHH'ya teslim ettiler.

Yemen'e gönderilmek üzere toplanılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan İHH Diyarbakır Şube Başkanı Veysi Çiçekli, "Bugün Diyarbakır'da sivil toplum örgütleriyle, İhvan-Der'le, fakültedeki öğrenci kulüpleriyle, yapmış olduğumuz kermeslerden dolayı 261 bin 665 TL Yemen'deki mazlum insanlara Diyarbakır'da para toplandı. Bir nebze de olsa oradaki insanlara yardımcı olabildiysek Diyarbakırlı olarak ne mutlu bize. Diyarbakır halkının bu kadar duyarlı olmasından da Diyarbakır'a çok teşekkür ederim. Elhamdulillah, bu yardım kervanında yarışıyorlar. İnşallah bundan sonra yardımlar daha da artacak, daha da yapacağız. Yönetime de yönetimde çalışan alt birimlere de çalışmalarından dolayı teşekkür ederim." dedi.

Editör: Haber Merkezi