19 Nisan 2020'de Diyarbakır'da gerçekleşecek olan Uluslararası Sur Yarı Maratonunun tanıtım programında konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, yakın zaman içerisinde malzeme ve nakdi olmak üzere Diyarbakır'daki amatör spor kulüplerine toplamda 5 milyon 200 bin liralık destek vereceklerini belirtti.

Merkez Kayapınar ilçesinde özel bir otelde düzenlenen Uluslararası Sur Yarı Maratonu tanıtım programı, spor dallarında dünya çapında derece yapmış sporcuların katılımıyla gerçekleşti. Sporcuların biyografisinin sinevizyon eşliğinde tanıtıldığı program, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın teşekkür konuşması ile başladı.

Çintimar'ın teşekkür konuşmasının ardından yapılan programın önemine ilişkin Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu katılımcılara hitapta bulundu.

Konuşmasının başında atletizmin önemine dikkat çeken Güzeloğlu, insanlık tarihinden bu yana spor kavramının bütünleştiği, olimpik ruhun yerleştiği ve olimpizmin tanımladığı bir branş olduğunu söyledi.

Güzeloğlu, "Bugün başlayan ve tanıtımını yaptığımız etkinliğimiz, atletizm kavramını ve spor alt yapısını çok güçlü bir şekilde Diyarbakır'la buluşturacak, hayatın her alanında genç kalmak isteyenlere dönük bir büyük açılımın başlangıcı olacaktır. Uluslararası Sur Yarı Maratonu'yla Diyarbakır, hem tarihi geçmişini, güzelliklerini sunarken gelişme ve kalkınma yönüyle de tanıtılacak." dedi.

Güzeloğlu, "O gün ulusal ve uluslararası medya davet edilerek üst düzey sporcuların varlığıyla Diyarbakır, büyük bir buluşma, kucaklaşma ve şölene tanık olacak. Katılan on binler, il dışından binler Diyarbakır'ı duyacak, tanıyacak ve kucaklaşacak. Böylelikle en büyük hedefimiz karşılık bulmuş olacak." ifadelerini kullandı.

"Spor alanında tüm okullarda yetenek taraması yapacağız"

Spor alanında Diyarbakır'da başlatılacak çalışmalara ilişkin bilgi veren Güzeloğlu, "Spor yapacak ve yapmak isteyen, Türkiye'nin dünya çapında başarısını gerçekleştirecek tüm yetenekleri spora kazandıracağız. Bundan dolayı tüm okullarımızda yetenek taraması, alan çalışması ve okul spor kulüpleriyle tabana, alana ve okula yayacağız. Her alanda oluşturulacak bu kulüpler üst ölçekte amatör spor kulüpleriyle entegre edilecektir." şeklinde konuştu.

İlgili spor kulüplerine maddi ve manevi destek vereceklerini aktaran Güzeloğlu, "Bu bağlamda Diyarbakır'daki tüm spor kulüplerine bir milyon 200 bin liralık nakdi yardım töreni gerçekleştireceğiz. Kısa bir süre sonra amatör spor kulüplerimizin engellilerde dahil olmak üzere, malzeme ihtiyaçlarına dönük 4 milyon liralık bütçe ayırdık ve yılsonundan önce sporcularımıza tahsis edeceğiz." dedi.

Önümüzdeki hafta atletizm federasyonunun çocuk yaştan itibaren sporla buluşma projesinin Diyarbakır'da başlayacağını belirten Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak amatör sporu desteklemek üzere amatör spor külümüzü kuruyoruz. Kulübümüzde bütünleştirici ve destekleyici olarak sportif alanların hepsinde çok güçlü bir alt yapı ile başlayacak. 2021'de Diyarbakır, her alanda ve her yaştan sporu yaşayan ve yapan olacak. 19 Nisan 2020'de uluslararası Sur Yarı Maraton koşusunun yapılacağını, yüzbinlerin Diyarbakır'da buluşacağını duyuruyor, spora ilgi duyan herkesi davet ediyorum.

Editör: Haber Merkezi