SES Diyarbakır Şubesi, Anadolu Sağlık-Sen Diyarbakır İl Temsilciliği, Mil Sağlık-Sen Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından, sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için ortak basın açıklaması düzenlendi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi avlusunda yapılan açıklamayı Başhemşire Betül Aydın okudu.

Türkiye'de Covid-19 ile mücadelede büyük bir fedakârlık göstererek özveri ve gayretle mücadele eden sağlık çalışanlarının büyük sorunlar yaşadığını belirten Aydın, birçok sağlık çalışanının virüse karşı mücadelede üstün gayret gösterdiğini söyledi.

İlk zamanlarda sağlık çalışanlarına verilen destek söylemleri ve açıklamalarının, yapılan kampanya ve iyi niyet göstergelerinin son bulduğunu ifade eden Aydın, "Sağlık çalışanlarına sağlanan yurt hizmeti ve tavan ek ödeme sistemi sona erdirilmiştir. Son yayınlanan 3 aylık uzatma Döner Sermaye Ek Ödeme Genelgesi ile çalışanlar arasında haksızlık yapılmıştır. Güvenlik, otomasyon temizlik ve klinik destek personeli çalışanlarımız göz ardı edilmiştir. Geçen süre zarfında pandemi tüm şiddeti ile yaşanırken çok sayıda sağlık çalışanı virüsten dolayı yaşamını yitirmiş ve büyük çoğunluğu tedavi görmüştür. Tedavisi ve karantinası tamamlanmadan göreve başlatılanlar olmuştur. Yoğun çalışma temposu, ağır iş yükü ve keyfi idari yaklaşımlar çalışanları ciddi şekilde yıpratmıştır. Çalışma ortamı ve çalışma koşullarında yaşanılan olumsuzluklar çözümsüz bırakılmıştır." dedi.
 

Editör: Haber Merkezi