Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca, Kocaköy, Hani, Lice, Hazro ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde, 27 Haziran Çarşamba günü saat 22.00’den itibaren başlayan operasyon sona erdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada “Söz konusu operasyonel faaliyet esnasında; Lice ilçesi Çavundur köyünde icra edilen temas ve adli arama faaliyeti neticesinde 4 adet tabanca, bir adet ruhsatsız av tüfeği, 10 adet tabanca şarjörü, bir adet tabanca susturucusu, 56 adet 9 milimetre çapında fişek ve 8 adet av tüfeği fişeği ele geçirilmiştir.” denildi.

Operasyonda ayrıca bir adet dizüstü bilgisayar, bir adet taşınabilir hard disk, 9 adet USB bellek ve bir adet CD’nin bulunduğu, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince anılan suç delilleriyle iltisaklı 5 şüphelinin gözaltına alındığı, anılan malzemelerin muhafaza altına alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Narko-terörizmle mücadele faaliyetleri kapsamında, icra edilen temas ve adli arama faaliyetleri neticesinde, 429 bin 100 kök kenevir bitkisi ile 5,35 kilogram kubar, 30,8 kilogram toz olmak üzere toplam 36,15 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince esrar maddeleri muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, yerinde imha edilmiştir.

Operasyon bölgesi içerisindeki meskun mahallerde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca 11 konut ve eklentisinde adli arama faaliyeti gerçekleştirilmiş, 218 şahıs ve 5 aracın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi (JABS) marifetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL sorgulamaları yapılmış, 6 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.

Editör: Haber Merkezi