Valilikten yapılan açıklamada, son günlerde il genelinde kullanılan elektrik enerjisinde gerilim dalgalanmaları meydana gelmekte olup bundan elektrik enerjisi tüketicilerinin olumsuz etkilendiği hususunda şikayetler geldiği belirtildi.
     Diyarbakır ve ilçelerinde meydana gelen gerilim dalgalanmalarının sebebinin bölgedeki özellikle de Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da tarımsal amaçlı çok derin kuyulardan su çeken motorların birlikte çalışarak motor karakteristikleri gereği aşırı yük çekmeleri olduğuna dikkati çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     ''Dağıtım ile iletim hatları ve güç transformatörlerinin aşırı yüklenmeleri sonucu gerilim dalgalanmaları oluşmaktadır. Bölgemizde özellikle yazın yaşanan gerilim dalgalanmaları ve kesintilerin önlenmesi için dağıtım hatları yüklerinin düşürülmesi ve gerilim düşümünün azaltılması amacı ile kurumumuz tarafından ilave hatların yapım çalışmaları devam etmektedir. TEİŞA'ın ilave olarak kurduğu indirici trafo merkezlerinin bir an önce devreye alınması için çalışmalar yapılmaktadır. Tarımsal sulama amaçlı abonelerin kompanzasyon tesislerini uygun hale getirip devrede tutulması ve aşırı tüketime neden olan kayıt dışı tarımsal sulama amaçlı tüketicilerin kayıt altına alınması için saha çalışması sürdürülmektedir. Enerji tüketiminin yoğun olduğu bu yaz sezonunda tüketicilerimizin ihtiyaçları kadar enerji tüketerek bu alanda tasarruf yapmaları sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır.''
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Editör: Haber Merkezi