Video konferans sistemi üzerinden gerçekleşen toplantı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı.

Özellikle, salgın hastalığa karşı Diyarbakır'da verilen mücadelede desteği bulunan herkese teşekkür eden Karaloğlu, il genelinde ikinci dalganın yaşandığı temmuz- ağustos döneminde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 79'lara kadar yükselerek endişe verici bir duruma çıktığını ve gelinen noktada Diyarbakırlıların desteğiyle yoğun bakımdaki doluluk oranlarının yüzde 44’lere kadar gerilediğini belirtti.

Yoğun bakım ve servis yataklarındaki yüzde 36'lık doluluk oranıyla sağlık sisteminin şu anda Diyarbakır'da pandemi ile mücadele edebilecek durumda olduğunu ifade eden Karaloğlu, pandemiyle mücadelenin henüz bitmediğini, Diyarbakırlı vatandaşların aynı hassasiyetle mücadeleye devam etmelerinin gerektiğini, aksi halde bu oranların ölüm oranlarıyla beraber artış göstereceğini vurguladı.

Diyarbakırlı vatandaşların kurallara uyma konusunda gösterdiği hassasiyetin kendilerine yardımcı olduğunu altını çizen Karaloğlu, "Diyarbakırlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Belki baştan biraz zorlandık ama sonra vatandaşlarımız da gerçekten kurallara uydu, bize yardımcı oldu ve bugünkü geldiğimiz seviyelere ulaşabildik. Vatandaşlarımızın desteğiyle, iş birliğiyle başardık. Yoksa bunu da sağlamamız mümkün olmayabilirdi." Şeklinde konuştu.

Denetimler Sıklaştırılacak

Sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde denetimlerin sıklaştırılacağının altını çizen Karaloğlu, Cuma namazına da dikkat çekerek namaz kılmak isteyen vatandaşların araçlarıyla herhangi bir camiye değil yürüyerek evlerine en yakın camide ibadet etmelerine yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını söyledi.

Karaloğlu, sokağa çıkma kısıtlamasının süresini de göz önüne alarak, yetkililerden Vefa Sosyal Destek Gruplarının hazır olarak tutulmasını, özellikle yaşlı, engelli ve kronik hasta vatandaşların ihtiyaçlarını gidermeye yönelik gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Barınacak yeri olmayan evsiz vatandaşlar ve sokak hayvanlarına da konuşmasında ayrı bir parantez açan Karaloğlu, sokakta kalan vatandaşların sıcak yemek yiyebileceği ve barınabileceği yer temini ile sokak hayvanlarının yem ve su ihtiyacının giderilmesine dönük çalışma yapılması yönünde talimat verdi.
 

Editör: Haber Merkezi