Yeşilay Diyarbakır İl Temsilcisi Yasin Yıldız, Ofis Semti AZC Plaza önünde düzenlenen basın açıklamasında, Türkiye'de her yıl sigaradan kaynaklanan hastalıklardan ötürü 120 bin kişinin hayatını kaybettiğini, sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi ve sigara içimine harcanan paranın eğitime harcanan paranın 2 katı olduğunu belirtti. 
     Sigara içiminden rahatsız olan, sigara içen ve içmeyen herkesi geleceğimiz olan çocuklar için kampanyaya destek vermeye çağırdıklarını ifade eden Yıldız, kampanya süresince toplanan imzalarının TBMM, BM, AB ve Dünya Sağlık Örgütü'ne göndereceklerini bildirdi. 
     Sağlık temelli söylemlerinin yanında, hukuk temelli eylem ve söylemleri ile ulusal ve uluslararası hukuk kurallarını da benimseyerek, bağımlılıklara karşı bilinç üreteceklerini anlatan Yıldız, ''Başlangıç olarak sigara üreticiliğinin insanlığa karşı suç olduğunu, bilahare tüm bağımlılık çeşitlerini üreten ve özendirenlerin insanlık suçu işlediklerini kamuoyunu anlatacağız'' dedi. 
     Daha sonra Yıldız, ''sigara üretimi insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur'' sloganıyla başlattıkları imza kampanyasını başlattı. 
     Açıklamadan sonra gazeteciler de kampanyaya destek verdi. 

 

Editör: Haber Merkezi