Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çocuklar ve gençler için yaptırılan Bilgi Evi ve Akademi Lise’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen Bilgi Evi’ne geçtiğimiz yaz vefat eden Diyarbakır Çınarlı eski Bakan Kutbettin Arzu’nun ismi verildi.

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 1

Açılışa Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali İhsan Su, Eski Tarım ve Orman Bakanı Mehdi Eker, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü, kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı

Açılıştan önce bir konuşma gerçekleştiren Vali Ali İhsan Su, bilgi evi ve akademi lisenin Çınar'a ve Diyarbakır'a hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti.

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 2

Yaklaşık 1000 öğrenci faydalanacak

Çınar ilçesindeki çocuklar ve gençler için yaptırılan ve yeni bir eğitim merkezi olan Çınar Bilgi Evi ve Akademi Lise’de yaklaşık 1000 öğrenci ücretsiz eğitim alacak.

Açılışı gerçekleştirilen merkezde 11 akıllı sınıf, kütüphane, akıl ve zekâ, bilişim, müzik ve resim sınıfları yer alıyor. Çocuklar, Bilgi evinde ücretsiz Fen Bilgisi, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce eğitimi alacak.

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 3

Bilişim sınıfı, kütüphane, laboratuvar ve atölyelerin yer aldığı merkezde robotik kodlama dersleri de olacak.

Alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı yeni eğitim yuvasında ana dersler dışında çocuklar, idare tarafından belirlenen tarihlerde sosyal, kültürel programlar ve spor aktivitelerinden de ücretsiz şekilde yararlanacak.

Çınar doğumlu Eski Bakan Kutbettin Arzu’nun ismi verildi

Diyarbakır Çınarlı Eski Bakan Kutbettin Arzu

Açılışı gerçekleştirilen, bilgi evi ve akademi liseye, geçtiğimiz yılın yaz ayında geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden Diyarbakır Çınar doğumlu Eski Tarım ve Orman Bakanı Kutbettin Arzu’nun ismi verildi.

Kutbettin Arzu kimdir?

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 8

Kutbettin Arzu, 1 Nisan 1955 tarihinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bağlı Ekinveren (Bahteri) köyünde doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede lisans eğitimi aldı. Bir süre Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü'nde baş mimar olarak çalıştı. Daha sonra kendisine ait bit mühendislik şirketi kurarak ticaret hayatına atıldı. Bunun yanında Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, AÇEV Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı ile TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde de öğretim üyeliği yaptı. Öte yandan 28 Ağustos 2015 tarihine kadar da Tarım Bakanlığı Yardımcılığı vazifesini yürüttü. 2009 senesinde de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu. Ancak seçimleri kazanamadı. 2015 yılında da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak tayin edildi.

Evli ve 4 çocuk babası olan Kutbettin Arzu, 30 Ağustos 2023 tarihinde Yalova’daki TBMM tesislerinde kalp krizi sonucu vefat etti.

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 6

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 5

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 4

Diyarbakır’da Yeni Bilgi Evi Ve Akademi Lise Açıldı 7

Muhabir: (Kamuran Turgay)