Aldığı yeni araçlarla birlikte merkezde 142, ilçelerde de 79 olmak üzere 221 otobüsle toplu taşıma hizmeti veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı güzergâhlardaki otobüs sayısını artırdı.

Geçtiğimiz günlerde araç filosuna eklenen 10 doğalgazlı otobüs için Dağkapı ile Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında hat açıldı. Bu doğrultuda yolcuların hastanelere daha hızlı yetişmesi hedefleniyor.

Belediyenin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Satın alınan 10 adet doğal gazlı otobüsten B3 ve B8 Talaytepe-Ziraat Fakültesi, AZ 500 Evler-Ziraat Fakültesi, CE4 Memur Sen TOKİ-Ziraat Fakültesi, E1 Otogar-Araştırma Hastanesi, E8 (2 adet) Araştırma Hastanesi-Ziraat Fakültesi, E9 500 Evler-Araştırma Hastanesi, F2 Ziraat Fakültesi-Toplu Konut (Seyrantepe), P1 Pirinçlik Köyü-Feritköşk, C2 Yeni Havaalanı-Ziraat Fakültesi güzergâhlarında vatandaşlara hizmet veriyor. Yeni otobüs hattı, Dağkapı bölgesinde bulunan hastanelerden Araştırma Hastanesine sevk edilen veya Araştırma Hastanesine hızlı uluşmak isteyen vatandaşların taleplerine cevap verecektir. Aynı zamanda Araştırma Hastanesi ile Dağkapı ve Ofis bölgesi arasında engelli, yaşlı, çocuklu ve bütün dezavantajlı grupların erişimi sağlanmış olacak. Yolcular, TE hattından karşılıklı olarak 50 dakika sefer aralığı ile toplu taşıma hizmetinden yararlanacaklardır.' denildi.

Alınan 10 otobüsten birinin (CE4) 24 Ocak'tan itibaren  Memur Sen TOKİ-Üniversite Hattı'na konulduğunun bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Mart ayından sonra araç filomuza eklenecek yeni araçlar sayesinde Memur Sen TOKİ-Üniversite hattına 2 araç ilavesi yapılarak vatandaşların ulaşım sorunu tamamen çözülecektir. Buna göre, CE4, CE3, CE2 ve E8 hatlarının yanı sıra 2 araçtan oluşan yeni TE hattı (Dağkapı-Hastaneler–Vilayet–Ofis–Gevran Caddesi–Askerlik Şubesi–Seyrantepe–Sanayi–Yeni Öğretmen Evi–Şilbe–Forum–Süleyman Demirel Kampüsü–Araştırma Hastanesi) Dağkapı-Araştırma Hastanesi arasında 27 Ocak'tan itibaren seferlere başladı.'

Editör: Haber Merkezi