Yenişehir ve Sur ilçelerinde yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçelerini Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu yerinde inceledi.

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurullah Bilgin eşliğinde Yenişehir Millet Bahçesini ziyaret eden Vali Karaloğlu, öncelikle çalışma alanında incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu, devam eden proje hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra başarı dileklerinde bulundu.

Çalışma alanını bizzat sahada inceleyen Vali Karaloğlu, aynı zamanda krokiler ve hazırlanan tasarı görseller üzerinde vatandaşların hizmetine sunmak için ne yapılabileceği konusunda yetkililerle istişare etti.

Millet Bahçelerinin Diyarbakır’ı yansıtmasını ve peyzaj çalışmalarında Diyarbakır’a özgü ağaçların kullanılmasına özen gösterilmesinin gerektiğini belirten Vali Karaloğlu, dışarıdan herhangi bir coğrafyadan değil, bu bölgede ve özellikle Diyarbakır’da yetişen meyve ağaçlarının bulunduğu bir bahçe olmasının önemini vurguladı.

“Çalışmaları 1 Haziran 2021’e yetiştirin”

22 dönümü yeşil alan olmak üzere yaklaşık 56 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan Yenişehir Millet Bahçesi için Karaloğlu, çalışma koşulları açısından alanın çoğu illere ve bölgelere nazaran daha uygun olduğunu söyledi. Karaloğlu, çalışmanın hızlandırılması için gerekli desteklerin sağlanacağını belirterek normal şartlarda 1 Ekim 2021 tarihinde bitirilmesi planlanan bahçenin 1 Haziran 2021’e yetiştirilmesini ve vatandaşın kullanımına hazır hale getirilmesini istedi.

Yenişehir Millet Bahçesinin ardından Sur Millet Bahçesinde de incelemelerde bulunan Karaloğlu, çalışmalarda sona gelinen bahçede yetkililerden süreç hakkında bilgi aldı. Mimari yapıyı da inceleyen Karaloğlu, bahçenin genç mimarı Cihan Akkum ile bir süre sohbet etti. Üniversite yıllarında tasarımlara başladığını öğrendiği Akkum’u hem başarısından hem de Millet Bahçesi tasarımından dolayı tebrik eden Karaloğlu, genç mimara yaptığı çalışmalara yönelik olarak tavsiyelerde ve nasihatlerde bulundu. Akkum’un annesiyle de bir süre sohbet eden Karaloğlu, genç mimarı bu şekilde yetiştirmesinden dolayı anne Akkum’u da tebrik etti.

Sur Millet Bahçesinin öncesini görseller üzerinden inceleyerek PKK’nin bölgeye verdiği zarara ve oluşturduğu tahribata vurgu yapan Karaloğlu, projede gördüğü eksiklikleri gidermeye yönelik olarak neler yapılabileceği konusunda yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. 
 

Editör: Haber Merkezi